400
Ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζιτζ, δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς | Reuters

Θα γίνει ο Πιτ Μπούτιτζιτζ ο πρώτος δηλωμένος γκέι πρόεδρος των ΗΠΑ;

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 19:39
Ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζιτζ, δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς
|Reuters

Θα γίνει ο Πιτ Μπούτιτζιτζ ο πρώτος δηλωμένος γκέι πρόεδρος των ΗΠΑ;

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 19:39

Μιλάει οκτώ γλώσσες, διαθέτει υψηλό πολιτικό και διπλωματικό IQ και υπηρετεί άψογα μέχρι στιγμής την πόλη του, ως δήμαρχός της επί οκτώ χρόνια, χωρίς να έχει εμπλακεί σε κανένα σκάνδαλο.

Ο Πιτ Μπούτιτζιτζ, δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ με 100 χιλιάδες κατοίκους στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, θεωρείται από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ ως επικρατέστερος για να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις 2020.

Θα γίνει λοιπόν ο 37χρονος βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν και απόφοιτος του Χάρβαρντ, ο πρώτος δηλωμένος γκέι πρόεδρος των ΗΠΑ;

Τουλάχιστον αυτή είναι η απώτερη φιλοδοξία του Μπούτιτζιτζ, ο οποίος παντρεύτηκε πέρυσι τον επί ετών αγαπημένο του Τσάστεν Γκλέζμαν, και πλέον στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πίσω από τον γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς.

Ο 37χρονος δήμαρχος εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά πλατό αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του με το σύνθημα ότι η η χώρα χρειάζεται «μια νέα γενιά ηγεσίας».

«Θα χρειαστεί θάρρος να προχωρήσουμε από το παρελθόν μας», είπε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προσθέτοντας πως «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουάσινγκτον είναι τρομακτικό, αλλά ξεκινώντας από σήμερα, θα αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας».

Ο Μπάτιγκιγκ ανέφερε συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τις ΗΠΑ σήμερα, από «υγειονομική περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς, φυλετική δικαιοσύνη, ισότητα των γυναικών και οργανωμένη εργασία».

Ο Μπούτιτζιτζ με τον σύζυγό του αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Σύμμαχος του στην εκστρατεία του για το χρίσμα θα είναι η προσωπική του ιστοσελίδα peteforamerica.com, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες ώρες, αλλά και μερικές συνεντεύξεις-έκπληξη όπως αυτή που έδωσε στο ταμπλόιντ ιστότοπο TMZ, ο οποίος τον αποθεώνει.

«Ο δήμαρχος Πιτ δεν θα σας απογοητεύσει», σημειώνει το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας την αγάπη του 37χρονου για το κλασικό ροκ των Creedence Clearwater Revival και του Τζίμι Χέντριξ.

Ο Μπούτιτζιτζ ρωτήθηκε επίσης για το τι θα έκανε αν ο Τραμπ έκανε μια άκρως ομοφοβική εκστρατεία εναντίον του.

«Είμαι συνηθισμένος σε αυτό μέχρι τώρα», είπε, «στην εκφοβιστική συμπεριφορά. Νομίζω το σωστό είναι να κοιτάμε κατάματα τέτοιες συμπεριφορές χωρίς φόβο και να προχωράμε με τις ζωές μας».

«Έτσι, όταν [ο Tραμπ] καταφέρεται όχι μόνο απέναντι στην κοινότητα των LGBT αλλά και απέναντι στους έγχρωμους, τους μετανάστες  ή τους αμερικανούς εργαζόμενους, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε», προσέθεσε.

Και κατόπιν έσπευσε να ευχαριστήσει τον σύζυγο του για την συμβολή του στη ζωή του μέχρι τώρα: «Μου δίνει την δύναμη να ξεκινήσω την εκστρατεία μου και να είμαι ο εαυτός μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...