315
Ο σπουδαίος ισπανός τερματοφύλακας φαίνεται πως καλείται να πάρει μία μεγάλη απόφαση... | REUTERS/Miguel Vidal

«Τέλος το ποδόσφαιρο για τον “Αγιο Ικερ”»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 16:26
Ο σπουδαίος ισπανός τερματοφύλακας φαίνεται πως καλείται να πάρει μία μεγάλη απόφαση...
|REUTERS/Miguel Vidal

«Τέλος το ποδόσφαιρο για τον “Αγιο Ικερ”»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 16:26

Ζωντανός θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, προϊόν της ακαδημίας της και επί χρόνια υπερασπιστής της μαδριλένικης εστίας. Ηγέτης της εθνικής Ισπανίας με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010. Ενας από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες της γενιάς του. Ο Ικερ Κασίγιας, στα 38 του χρόνια, φαίνεται πως είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο.

Ο ισπανός τερματοφύλακας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και σύμφωνα με τον καρδιολόγο, Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν, σταματά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο καρδιολογός και πρώην παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για την κατάσταση του Κασίγιας, εκτιμώντας ότι δύσκολα θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο με στεφανιαίο στεντ. Είναι αδύνατον, πόσο μάλλον για έναν τερματοφύλακα. Ο Ίκερ θα κάνει μια κανονική ζωή, αλλά δεν θα παίξει ξανά επαγγελματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κορμπαλά.

Αυτήν την άποψη πάντως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο γιατρός της Πόρτο, Νέλσον Πούγκα, αφού τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να προσέξει ο Ικερ πριν πάρει την όποια απόφαση. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε:

«Θα εξαρτηθεί από την θεραπεία. Στην εκτίμηση που θα γίνει, όχι μόνο σε συνθήκες ξεκούρασης, αλλά και άγχους, όπως σε φυσική άσκηση. Παίζει ρόλο και η θέληση του να συνεχίσει» ενώ συμπλήρωσε: «Μόνο αν εξετάσει τους παραπάνω παράγοντες, ήρεμα και με συζήτηση θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει. Θα επανέλθει πάντως υγιής και αυτό είναι σίγουρο».

Το συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του

Από το πλάι του ισπανού τερματοφύλακα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η σύζυγός του, Σάρα Καρμπονέρο, η οποία μετέβη αμέσως από την Ισπανία στην Πορτογαλία αφήνοντας πίσω τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Μάλιστα, αφού όλα πήγαν καλά, κοινοποίησε στο Instagram φωτογραφία τους, την οποία συνόδευσε με ένα συγκινητικό μήνυμα που έγραφε: “Όλοι φοβηθήκαμε. Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση και για τα μηνύματα σας. Όπως μου είπε ένας καλός μου φίλος σήμερα, η ζωή κάποιες φορές έχει έναν περίεργο τρόπο να μας υπενθυμίσει να απολαμβάνουμε κάθε της στιγμή”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...