476
O δημοσιογράφος στο στούντιο της εκπομπής «Μετά τα Μεσάνυχτα» | Alpha/ Youtube

Μπογδάνος: Μου πήρε χρόνια να ξεπεράσω τον ξυλοδαρμό μου στα Εξάρχεια [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 15:23
O δημοσιογράφος στο στούντιο της εκπομπής «Μετά τα Μεσάνυχτα»
|Alpha/ Youtube

Μπογδάνος: Μου πήρε χρόνια να ξεπεράσω τον ξυλοδαρμό μου στα Εξάρχεια [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 15:23

Φιλοξενούμενος το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον Alpha, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για την άγρια επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2012 από αγνώστους στα Εξάρχεια, το… «παράσημο» που του έχει απομείνει από την τρομακτική αυτή εμπειρία και τον χρόνο που του πήρε για να την ξεπεράσει.

Ανάμεσα σε άλλα εκφράζει το σεβασμό του μεν για τους αναρχικούς, τους οποίους όμως διαχωρίζει από τους παρακρατικούς -όπως τους αποκαλεί- και τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που κάνουν ό,τι θέλουν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε φωτογραφία λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό του στην οδό Ζωοδόχου Πηγής

«Αν δεις το πρόσωπό μου, η μία πλευρά είναι λίγο πιο διογκωμένη. Είναι ένα “παράσημο” που μου έχει μείνει από εκείνο το βράδυ, μια ελαφρά δυσμορφία που μου την άφησαν. Από το φρύδι μου λείπει ένα μέρος, από το χείλος μου, αν το παρατηρήσεις, σε κάποιο σημείο είναι κομμένο», είπε στην παρουσιάστρια της εκπομπής, Ελεονώρα Μελέτη,  για να συμπληρώσει:

«Ολα αυτά σου μένουν σωματικά και ψυχικά. Ωστόσο, αυτά που σου μένουν σωματικά είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που σου μένουν ψυχικά. Νομίζω ότι μου πήρε πολλά χρόνια να ξεπεράσω πραγματικά το συγκεκριμένο περιστατικό. Και όταν λέω να το ξεπεράσω πραγματικά, εννοώ να ξαναγίνω ο άνθρωπος που ήμουν πριν από αυτό».

«Και τι ήταν αυτός ο άνθρωπος; Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε και πρόσεχε τον εαυτό του, δεν ακροβατούσε, τον φρόντιζε ψυχικά και σωματικά και έβαζε όλες του τις δυνάμεις για επιτυχίες και καλύτερα πράγματα. Όταν σου συμβαίνει ένα τέτοιο πράγμα, κλονίζεσαι. Θες να με πεις φλώρο; Αλλά, δεν έχω συνηθίσει να τρώω ξύλο από τρεις τύπους που με κλωτσάνε και με σέρνουν και με στέλνουν στο ΚΑΤ. Δεν ήμουν πιο πριν στο Βιετνάμ, ούτε έχω κάνει πυγμάχος…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τους αναρχικούς τους σέβομαι. Είμαι διατεθειμένος ως δεξιός και φιλελεύθερος να μιλήσω μαζί τους. Να έχουν τον χώρο τους, να έχουν τις δυνατότητες να στήσουν τα κοινωνικά τους πειράματα. Αλλά, αυτοί είναι παρακρατικοί και πληρωμένοι», ισχυρίστηκε πριν περάσει στην περιγραφή της επίθεσης που δέχθηκε πριν από επτά χρόνια.

«Ημουν σε ένα μπαρ και έπινα το ποτό μου με μια παρέα. Εμφανίστηκα σε κάτι που θεωρούν δική τους περιοχή. Ήμουν στις παρυφές των Εξαρχείων. Επιστρέφοντας από το μέρος που ήμασταν, πήγα προς το παρκαρισμένο αυτοκίνητό μου και ένα βήμα πριν μπω, με σήκωσαν στον αέρα και με πέταξαν στο πεζοδρόμιο. Και μου λένε ‘εσύ δεν είσαι η σερβιέτα του ΣΚΑΪ;]. Δεν πρόλαβα να πω τίποτα και μετά ξεκίνησε η κλωτσοπατινάδα. Κράνη οι δύο και full face ο άλλος, μπότες και κλωτσίδια. 

»Ευτυχώς ένας φίλος μου ειδοποίησε και ήρθαν κάποιοι ΜΑΤατζήδες και μετά από λίγο οι… τιμωροί μου με παράτησαν και έφυγαν. Αυτό που έκανα, ήταν να το φέρω όσο πιο ήρεμα μπορούσα στη μητέρα μου».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...