211
Πιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιλέγει για τις μετακινήσεις του ο μισός πληθυσμός της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 20:22
Πιο ικανοποιημένοι εμφανίζονται όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιλέγει για τις μετακινήσεις του ο μισός πληθυσμός της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 20:22

Σύμφωνα με γενική έρευνα της εταιρείας MARC και όπως έγραψε το ΑΜΠΕ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιλέγει για τις μετακινήσεις του ο μισός πληθυσμός της Αττικής, με τους περισσότερους απ΄ αυτούς να προτιμούν τα λεωφορεία.

Η σχετική έρευνα έγινε για λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το 26% των συμμετεχόντων μετακινείται συχνά με λεωφορεία, το 20% χρησιμοποιεί το Μετρό ή/και τον Ηλεκτρικό, το 1,5% τρόλεϊ και μόλις το 0,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του.

Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από τα δημόσια μέσα μεταφοράς στην περιοχή τους δηλώνει το 46% των ερωτώμενων.

Μάλιστα, όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης (48,2%) από όσους δεν τα χρησιμοποιούν συνήθως (43,9%).

Πιο ικανοποιημένοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το Μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Στην ερώτηση «τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να τα προτιμάτε περισσότερο;» το 63,8% απάντησε η συχνότητα των δρομολογίων, το 13,5% η χρονική ακρίβεια των προγραμματισμένων δρομολογίων, το 10,4% το κόστος του εισιτηρίου, το 10% η επέκταση του δικτύου, το 5,8% η ανανέωση του στόλου, το 4,5% η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς και το 3,3% η αύξηση της ταχύτητας των μετακινήσεων.