487
Η Ευη Κυριακοπούλου σε μια παλαιά εκπομπή της με τον αξέχαστο Λευτέρη Βογιατζή | ERT

Εκοψαν την εκπομπή της Κυριακοπούλου στην ΕΡΤ – «ενοχλούσαν» οι καλεσμένοι της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 14:55
Η Ευη Κυριακοπούλου σε μια παλαιά εκπομπή της με τον αξέχαστο Λευτέρη Βογιατζή
|ERT

Εκοψαν την εκπομπή της Κυριακοπούλου στην ΕΡΤ – «ενοχλούσαν» οι καλεσμένοι της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 14:55

Υστερα από 17 χρόνια κόπηκε από τη δημόσια τηλεόραση η εκπομπή της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου. Ο λόγος; Οπως καταγγέλλει η ίδια ότι σε κάποιους στη διοίκηση της ΕΡΤ «δεν άρεσαν» οι προσωπικότητες που είχε προγραμματίσει για να συζητήσει μαζί τους, στο πλαίσιο του τοκ σόου «Επί τούτω». Μεταξύ αυτών ο καθηγητής στο Γέιλ και στην Οξφόρδη, Στάθης Καλύβας, ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος, ο σκιτσογράφος της «Καθημερινής» και του Protagon, Ανδρέας Πετρουλάκης.

Η Εύη Κυριακοπούλου περιέγραψε, σε ανάρτησή της στο Facebook, πώς η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε το κόψιμο της εκπομπής της.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από επτά καλεσμένους της εκπομπής μου “Η ζωή είναι αλλού” και “Επί τούτω” αλλά και από τους τηλεθεατές, που μετά από δεκαεπτά χρόνια στη ΕΡΤ (πάντα συμβασιούχος) θα είμαι ασυνεπής απέναντι τους. Ο λόγος είναι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε μετά από επτά μήνες αναμονής και αναξιοπρεπούς -τουλάχιστον- συμπεριφοράς στο πρόσωπο μου, να μου ανακοινώσει ότι κόβει την εκπομπή. Και μιλώ για κόψιμο, διότι η σχετική σύμβαση προέβλεπε να παραχθούν 12 συνεντεύξεις οι οποίες παραδόθηκαν, πληρώθηκαν, προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά! Λένε ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web tv.

» Με δεδομένο ότι ουδέποτε μου διατύπωσε κανένας από την ΕΡΤ οποιοδήποτε παράπονο για την ποιότητα της δημοσιογραφικής μου δουλειάς ή την τεχνική αρτιότητα των εκπομπών μου και με δεδομένο πως πλείστες όσες φορές οι εκπομπές μου έχουν παιχθεί σε επανάληψη και αποτελούν μέρος του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και με τρίτο δεδομένο πως κανείς ποτέ δεν μου είπε ή άφησε να εννοηθεί πως έχει πρόβλημα με αυτή καθεαυτή την δουλειά μου, είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς.

» Αυτοί λοιπόν είναι, ή μάλλον ήταν: Κατερίνα Βρανά, stand up comedy· Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο Καποδιστριακό, συγγραφέας· Στάθης Καλύβας καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης· Στρατής Παττακός, καρδιοχειρουργός· Ανδρέας Πετρουλάκης, πολιτικός σκιτσογράφος· Στέλιος Ράμφος, συγγραφέας· Μελίνα Τανάγρη, τραγουδοποιός».

Ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Γέιλ, σχολίασε σχετικά: «Μαθαίνω πως η ΕΡΤ έκοψε εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου με συνέντευξη για βιβλίο μου (και άλλων 6). Προφανώς τους ενοχλώ, αλλά επίσης προφανώς τα χρήματα που διαχειρίζονται είναι των φορολογούμενων και όχι του κόμματος που τους διόρισε και που υπηρετούν».

Σε μια πρώτη αντίδραση, η ΕΡΤ δεν διέψευσε το «κόψιμο» της εκπομπής της Εύης Κυριακοπούλου, απλώς υποστήριξε ότι είναι «δικαίωμά» της να προωθεί το περιεχόμενο σε όποιο μέσο θέλει, άρα να το μεταθέσει από την τηλεόραση στην… εξορία του Διαδικτύου.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Σε απάντηση αναρτήσεων σε ιστοσελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς δημοσιογράφων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με υποτιθέμενη διακοπή εκπομπών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

» Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της από όποιο Μέσο της επιθυμεί –τηλεοπτικό, διαδικτυακό, υβριδικό- σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού της.Η κατανομή του περιεχομένου στα Μέσα της ΕΡΤ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών της, κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...