394
Ο Ματ Ντέιμον μόνος στον Αρη... Η ταινία «The Martian» βρίσκεται μεταξύ αυτών που έστειλε η NASA στους αστροναύτες του ISS | «The Martian»

Τα δώρα του Αγιου Βασίλη στον ISS

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 24 Δεκεμβρίου 2015, 22:29
Ο Ματ Ντέιμον μόνος στον Αρη... Η ταινία «The Martian» βρίσκεται μεταξύ αυτών που έστειλε η NASA στους αστροναύτες του ISS
|«The Martian»

Τα δώρα του Αγιου Βασίλη στον ISS

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 24 Δεκεμβρίου 2015, 22:29

H NASA στέλνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την ταινία «The Martian», μεταξύ άλλων ταινιών, για να τη δουν οι αστροναύτες ανήμερα των Χριστουγέννων, στον ελεύθερό τους χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο η NASA σκέφτεται να φέρει κάτι από το γιορτινό κλίμα της Γης, εκεί ψηλά, ανάμεσα στα άστρα. Βέβαια, τις επιλογές των ταινιών που στέλνουν θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει μακάβριες μιας και εκτός της ταινίας «The Martian», στέλνει και άλλες του διάσημου Ρίντλεϊ Σκοτ, όπως το Alien, το Exodus, το Prometheus και το Thelma and Louise. Θα περίμενε κάποιος να συμπεριλάβουν και κάποιες που να είναι μέσα στο κλίμα των ημερών αλλά περί ορέξεως… βασιλόπιτα.

Το σημαντικό είναι ότι θα έχουν και αυτοί τα δώρα τους φέτος, ακόμα και αν αυτά περιλαμβάνουν ψυχωτικές κυρίες και εξωγήινα όντα διψασμένα για ξενιστές για τα μικρά τους. Αξίζει βέβαια να πούμε ότι για την δημιουργία της ταινίας «The Martian», ο Ρίντλεϊ Σκοτ συνεργάστηκε στενά με την NASA ώστε να υπάρχει συνοχή ιστορίας και ρεαλισμού.

Στην ταινία, ο ήρωας, έπειτα από μία ξαφνική καταιγίδα, ξεμένει μόνος του στον κόκκινο πλανήτη (τον Άρη). Με ελάχιστα μέσα και δυνατότητες πρέπει να βρει τρόπο να ειδοποιήσει την NASA για την κατάστασή του.

Αμοντάριστη έκδοση

Μερικοί αστροναύτες είδαν μια σχεδόν αμοντάριστη έκδοση της ταινίας τον Σεπτέμβρη, πρoτού βγει στις αίθουσες και ήδη μοιράστηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και φωτογραφίες από τις αντιδράσεις τους.

Σύμφωνα δε με τον Ντέιβιντ Γουίβερ, υπεύθυνο συνεργάτη επικοινωνίας της NASA, το ταξίδι του Μαρκ Γουάτνεϊ, του ήρωα της ταινίας, στον κόκκινο πλανήτη μιμείται τις αληθινές προκλήσεις που θα συναντήσει ο άνθρωπος για να πάει εκεί αλλά δείχνει και την ευφυία που θα χρειαστεί να έχουν όσοι προσπαθήσουν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη.

Το αν θα τους αρέσει η συλλογή που τους φέρνει ο Άγιος Βασίλης μένει μόνο να το δούμε από τις αντιδράσεις τους και από τις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Εμείς πάντως τους ευχόμαστε, καλές γιορτές!

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 05: Director Sir Ridley Scott speaks during a ceremony honoring him with a Hollywood Walk of Fame Star November 5, 2015, in Hollywood, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Ο Σερ Ρίντλεϊ Σκοτ στις 5 Νοεμβρίου του 2015 απέκτησε το δικό του αστέρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ. Και οι αστροναύτες του Διαστημικού σταθμού ένα χριστουγεννιάτικο σετ με επικές ταινίες του, δώρο από τη NASA (Kevork Djansezian / GETTY Images / IDEAL Image

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...