245
Μαϊμούδες στο Λομπούρι της Ταϊλάνδης | REUTERS/Soe Zeya Tun

Τα άγρια ζώα ξεθάρρεψαν και αψηφούν την καραντίνα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 11:07
Μαϊμούδες στο Λομπούρι της Ταϊλάνδης
|REUTERS/Soe Zeya Tun

Τα άγρια ζώα ξεθάρρεψαν και αψηφούν την καραντίνα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 11:07

Στις άδειες πόλεις σε όλο τον κόσμο λόγω κορονοϊού και της καραντίνας κατεβαίνουν άγρια ζώα, περίεργα ίσως για αυτή την ξαφνική απουσία των ανθρώπων.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί από ελάφια και αγριογούρουνα, μέχρι και ρακούν και άγριες γαλοπούλες. Περιφέρονται στους δρόμους, ψάχνουν αποφάγια, κατεβαίνουν ακόμη και στο μετρό, ανέφερε ο Guardian.

Ετσι, στη Νάρα της Ιαπωνίας βγήκαν ελάφια, στο Σαν Φελίπε του Παναμά φάνηκαν ρακούν, ακόμη και άγριες γαλοπούλες στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας. Αλλού, είναι αλεπούδες και κογιότ που εμφανίζονται στους δρόμους.

Στην Ευρώπη έχουμε αρκετές περιπτώσεις με αγριογούρουνα που περιφέρονται στα προάστια – έχουμε δει και στην Ελλάδα, γύρω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Και στην Ταϊλάνδη «συμμορίες» από μαϊμούδες άρχισαν κανονικό «πόλεμο», καθώς εξαφανίστηκαν οι τουρίστες που τις ταΐζουν.

Ελάφια στο Λούτον της Βρετανίας | REUTERS/Peter Cziborra

Είναι ζώα που κατά κανόνα ζουν στις παρυφές των μεγάλων πόλεων, σε δάση, και ξεθάρρεψαν επειδή δεν βλέπουν ανθρώπους.

Υπάρχει βέβαια και η επιδημία των fake news, δίπλα στην πραγματική επιδημία. Οι αναφορές ότι στα κανάλια της Βενετίας εμφανίστηκαν ξανά δελφίνια, καθώς πλέον έχουν σταματήσει να κινούνται οι βάρκες, δεν ευσταθούν. Αλλά ούτε και η γοητευτική ιστορία με τους ελέφαντες στην Κίνα που μέθυσαν και πήραν ένα υπνάκο μαζί.

Οπως και να ‘χει, είναι μια απόδειξη ότι η ζωή –πόσο μάλλον η άγρια ζωή– προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις. Αλλά ας μην υπερβάλλουμε: δεν πρόκειται να δούμε να υλοποιείται η ρομαντική φαντασίωση ότι τα άγρια ζώα θα καταλάβουν τις πόλεις μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...