400
Η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Mega Mag» του Θανάση Φουσκίδη και του Ανδρέα Παπαδόπουλου | MegaTV

Κεραμέως: «Είναι ελάχιστες οι οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο Ιnternet»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 10:36
Η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Mega Mag» του Θανάση Φουσκίδη και του Ανδρέα Παπαδόπουλου
|MegaTV

Κεραμέως: «Είναι ελάχιστες οι οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο Ιnternet»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 10:36

Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά; Μπορεί να μη χαθεί όταν ορισμένα σχολεία έχουν κλείσει από τον Φεβρουάριο και θα είναι κλειστά τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου; Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Mega το πρωί της Δευτέρας, είπε ότι δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά και πως με αυτά τα δεδομένα υπάρχουν τρία εργαλεία: μείωση της ύλης, παράταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είναι όλο και πιο κατανοητό, όμως, ότι όλα αυτά προβλέπονται στην περίπτωση που όλα πάνε καλά και τα σχολεία ανοίξουν εγκαίρως, δηλαδή τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Η κυρία Κεραμέως παρέπεμψε εξάλλου για μία ακόμη φορά στους «ειδικούς», που θα κρίνουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές μονάδες και οι φοιτητές στα πανεπιστήμιά τους.

Η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεξαγωγή μαθημάτων τα Σάββατα, όταν ανοίξουν τα σχολεία. «Ολα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Περιμένουμε να δούμε τη συνολική διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν χάνεται η χρονιά» είπε.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» περισσότερο για τις εφαρμογές που έχει θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών και των φοιτητών.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του e-learning για τα λύκεια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία.

«Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα που δεν είχε γίνει ποτέ στη χώρα μας» σημείωσε, εξηγώντας τους δύο άξονες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: την σύγχρονη εκπαίδευση και την ασύγχρονη.

Στην πρώτη περίπτωση ο καθηγητής ή ο δάσκαλος μπαίνει στην ψηφιακή τάξη και κάνει το μάθημα, το οποίο παρακολουθούν οι μαθητές, έχοντας τη δυνατότητα να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Στην παρατήρηση ότι υπάρχουν και μαθητές που μπορεί να μην έχουν σταθερή σύνδεση Internet ή υπολογιστή στο σπίτι τους, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «είναι ελάχιστες οι οικογένειες με παιδιά που δεν έχουν σύνδεση στο Internet και μάλιστα με απεριόριστο όγκο δεδομένων. Ωστόσο, μεριμνήσαμε για να μπορεί κανείς να μπαίνει και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση».

Παράλληλα, για την ασύγχρονη εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι υπάρχει πλούσιο υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή προς τους μαθητές.

Τέλος, για τις φοιτητικές εστίες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα για τους φοιτητές να παραμείνουν στα τουριστικά καταλύματα της κάθε περιοχής που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...