465
Από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη | INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Το χαμένο «ηθικό πλεονέκτημα» και η προπαγάνδα περί pushbacks

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 09:35
Από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη
|INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Το χαμένο «ηθικό πλεονέκτημα» και η προπαγάνδα περί pushbacks

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 09:35

Η χθεσινή εικόνα από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαν να είχε συγκληθεί για έναν και μόνον λόγο: να δοθεί κάλυψη στον Νίκο Παππά στη σκιά των διαδοχικών αποκαλύψεων για το σύστημα εξυπηρετήσεων ημετέρων που είχε στήσει επί διακυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Η ταύτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Νο2 της κυβέρνησής του την τετραετία ’15-’19 ήταν προφανής. Αν και αυτή τη φορά στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει ξανά για «βρώμικο ’89», κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά, ότι χρησιμοποιούν «παλιές μεθόδους της Δεξιάς», κάνοντας «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό».

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ωστόσο την Τρίτη ότι η ομιλία Τσίπρα εξέπεμπε πανικό, ενώ παρά την όποια κάλυψη, απαντήσεις επί της ουσίας των καταγγελιών Καλογρίτσα δεν υπήρξαν. «Αν όλα όσα ισχυρίζεται ο άλλοτε “κόκκινος εργολάβος” και προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευδή, δεν θα έπρεπε να του είχε κάνει ήδη μήνυση ο κ. Παππάς;» διερωτώνται χαρακτηριστικά για να προσθέσουν:

«Μοναδικός σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καλύψει τον Νίκο Παππά και να συσπειρώσει τους βουλευτές του… Αντί να πάρει αποστάσεις ο κ. Τσίπρας, φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Νίκος Παππάς είναι το άλλο του πρόσωπο».

Πλέον η γραμμή στην οποία θα κινηθεί το Μαξίμου, είναι αυτή της ανάδειξης του «χαμένου ηθικού πλεονεκτήματος» του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως εκτιμούν- με τη χθεσινή του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε επισήμως στο κάδρο των ευθυνών.

«Το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δικό του ζήτημα, αλλά ένα θέμα το οποίο σίγουρα προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι η εκκωφαντική απάντηση-εκδίκηση της ίδιας της πραγματικότητας σε όλους αυτούς οι οποίοι μας κουνούσαν το δάκτυλο, κρατώντας μία ζυγαριά στην οποία έβαζαν από τη μία μεριά το δικό τους δήθεν ηθικό πλεονέκτημα», δήλωσε σχετικά την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και όταν εμείς λέγαμε ότι δεν υπάρχουν αυτά, δεν είναι κάποιος a priori πιο ηθικός από τον άλλον, δεχόμασταν μύδρους ότι είμαστε εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου και όλα αυτά. Αυτό νομίζω ότι όλα αυτά έχουν καταρριφθεί πια στην πράξη», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» την αποπομπή του Νίκου Παππά και εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη.

Κομματικές πηγές της ΝΔ δεν άφησαν τέλος ασχολίαστη τη στάση που επιμένει να τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα προσκείμενα σε αυτόν μέσα ενημέρωσης έναντι της πολιτικής προστασίας των συνόρων της χώρας, με την υιοθέτηση και αναπαραγωγή καταγγελιών περί παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο (περισσότερα εδώ και εδώ).

«Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και συντάσσονται με όσους διαβάλουν και υπονομεύουν τη χώρα μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, υιοθετώντας την προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας», υπογραμμίζουν στην Πειραιώς. Και όλα αυτά την ώρα που, όπως επισημαίνουν, το  2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο και έχει καταγραφεί ενας μόλις θάνατος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...