489
O Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει σκιά του τον Παππά. Κάτι που καταγράφεται και στις... κυλιόμενες μετρήσεις | INTIMEnews

Ο Τσίπρας «έδεσε» τον Παππά στο πόδι του

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 08:49
O Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει σκιά του τον Παππά. Κάτι που καταγράφεται και στις... κυλιόμενες μετρήσεις
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας «έδεσε» τον Παππά στο πόδι του

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2020, 08:49

Πριν από την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα δίλημμα: να στηρίξει ευθέως και χωρίς αστερίσκους τον Νίκο Παππά, εισπράττοντας την συνακόλουθη πολιτική φθορά, ή να αδειάσει τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό, με κίνδυνο ο κ. Παππάς να μετατραπεί σε «loose cannon» και να αρχίσει τις βολές εις βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με προφανείς συνέπειες. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακές επιλογές. Ως αναμενόταν, διάλεξε την πρώτη εναλλακτική.

Η στήριξη του κ. Τσίπρα στον κ. Παππά ήταν αταλάντευτη. Μπορεί να μην είπε το όνομά του, αλλά μίλησε για λάσπη σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις». Πόσο σαφέστερη να είναι η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα; Δεν είναι μια επιλογή χωρίς κόστος, αλλά είναι μια επιλογή υπολογισμένου ρίσκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει ότι, νομοτελειακά, η ατζέντα κάποια στιγμή θα αλλάξει, οι ιστορίες αυτές θα ξαναμπούν στο συρτάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να επιστρέψει στην κεντρική αντιπολιτευτική του γραμμή.

Τα πράγματα, όμως, ποτέ δεν είναι τόσο εύκολα. Για παράδειγμα, είναι σαφές ότι η υπόθεση Καλογρίτσα «έχει να δώσει» ακόμα. Ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει πει όσα γνωρίζει και η πλευρά Χούρι δεν έχει απαντήσει επισήμως, αν όντως τα τρία εκατομμύρια δόθηκαν με κεντρική ντιρεκτίβα του Μαξίμου για να στηθεί το κανάλι του Καλογρίτσα.

Επίσης, η πλευρά Χούρι δεν έχει απαντήσει αν η…White Porscha ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, εφόσον αυτό ισχύει, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εν πλήρει γνώσει των μεθοδεύσεων. Δεν είναι, δε, μόνο ο Καλογρίτσας.

Η υπόθεση Μιωνή έχει συνέχειες. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, υπάρχουν χαρτιά και υπάρχουν ακόμα αρκετά ηχητικά, τα οποία είναι «φωτιά».

Αν κάτι από αυτά βγουν το επόμενο διάστημα, το θέμα παίρνει νέα τροπή, με κοινή συνισταμένη σε αμφότερες υποθέσεις το Μέγαρο Μαξίμου ως ένα «μαγαζί» διεκπεραίωσης παραθεσμικών επιδιώξεων και σχεδιασμών.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή η προβληματική παράμετρος για τον κ. Τσίπρα. Δεν αποκλείεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση Καλογρίτσα, με τον κ. Παππά να εμπλέκεται ως εκ των καταγγελιών του άλλοτε συνομιλητή του Μαξίμου, ο οποίος είναι «παλιά καραβάνα» και έχει αποφασίσει να μην πέσει αμαχητί, όπως λένε όσοι γνωρίζουν.

Τότε, η έρευνα ίσως φτάσει ακόμα και ως τη Βουλή, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του κ. Παππά. Αν τα στοιχεία είναι καταλυτικά, δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι η Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και δεν απάντησε, λέγοντας ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς και θα πρέπει να δει κανείς ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση της υπόθεσης. Κανείς, όμως, δεν ξέρει τι θα φέρει το εγγύς μέλλον.

Ήδη, η φθορά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική, όπως καταγράφεται σε κυλιόμενες μετρήσεις, ενώ όλα αυτά τα επεισόδια δεν βοηθούν την Κουμουνδούρου να «σηκώσει κεφάλι», καθώς εισπράττει διαρκή φθορά. Νέες αποκαλύψεις, δε, ίσως μετατρέψουν τον κ. Παππά σε βαρίδι. Ένα βαρίδι μοιραίο, μιας και ο πρώην υπουργός είναι «δεμένος» στο πόδι του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...