243
Από τη συνάντηση των δύο υπουργών στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ | ΥΠΕΘΑ

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσουν οι απειλές και η επιθετική ρητορική

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 17:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2022, 21:00
Από τη συνάντηση των δύο υπουργών στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
|ΥΠΕΘΑ

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσουν οι απειλές και η επιθετική ρητορική

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 17:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2022, 21:00

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, υπογραμμίστηκε «η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε «καλό κλίμα», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διεμήνυσε στον τούρκο υπουργό ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Προσέθεσαν, δε, ότι «συμφωνήθηκε να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές», όπως επεσήμανε και το ΥΕΘΑ, «προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Συναντήσεις με Οστιν και Στόλτενμπεργκ

Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνάντησε τον αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Οστιν, με τον οποίο συζητήθηκε η «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», Λόιντ Οστιν, σύμφωνα με tweet του δεύτερου.

Την Τετάρτη ο υπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Kατά τη συνάντηση τους, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Επιπλέον, καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που αποσταθεροποιεί την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...