575
Φωτογραφία από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την πορεία των εργασιών στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σταύρο Μήτση στα Καμένα Βούρλα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 11:30
Φωτογραφία από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την πορεία των εργασιών στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σταύρο Μήτση στα Καμένα Βούρλα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 11:30

Σύντομο τετ-α-τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Μήτση, Σταύρο Μήτση, είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Καμένα Βούρλα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Φθιώτιδα.

Πρόσφατα η κοινοπραξία των εταιρειών Γαλήνη Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις Α.Ε. και Staritem Investments PLC, οι οποίες συνδέονται με τον Ομιλο Μήτση, ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοδότρια για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων», με τη δέσμευση προώθησης επενδύσεων στα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόνιο», καθώς, επίσης, και τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός».

Στον ίδιο Ομιλο έχουν κατακυρωθεί και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη».

Στη συνάντηση μετείχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, ο υπουργός των Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμ. Βούρλων Γιάννης Συκιώτης εκπρόσωποι της περιοχής.

Το επενδυτικό σχέδιο για τη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων αποβλέπει στην επανένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξή της εκ νέου σε προορισμό για δραστηριότητες που συνδέονται με την ευεξία.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο από τον κ. Μήτση, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Mitsis Hotels, και την πρόεδρο Χριστίνα Μήτση και ενημερώθηκε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον» και του επίσης εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης», διατήρηση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» με προδιαγραφές επιπέδου 5 αστέρων, αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά», καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, στάθμευσης οχημάτων και περιμετρικού δακτυλίου για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι στον Αγιο Κωνσταντίνο

Νωρίτερα, στον Αγιο Κωνσταντίνο –πρώτο σταθμό της περιοδείας του– ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε την πορεία των εργασιών στο έργο του λιμανιού, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός των Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό-κυβερνητικός εκπρόσωπος και επίσης βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης  Αυγενάκης οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης εκπρόσωποι της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, το οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Αγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παρεμβάσεις στον Αγιο Κωνσταντίνο αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης.

Οι θέσεις ελλιμενισμού θα αυξηθούν σε έξι, από δύο που είναι σήμερα, ενώ ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα επεκταθεί κατά 3.745 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει ποιοτικές, σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή ταξιδιωτών. Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ.

Επίσης οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων.

Παράλληλα, ο Αγιος Κωνσταντίνος θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί.

Επιπλέον, χάρη στα νέα λιμενικά έργα θα ενισχυθεί η προστασία και θα βελτιωθούν οι παροχές του γειτονικού αλιευτικού καταφυγίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινότητα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...