380
Ο Καλάνικ μιλά σε εκδήλωση στην Ινδία τον Ιανουάριο του 2016 | REUTERS/Danish Siddiqui

Συγγνώμη από το αφεντικό της Uber για τη συμπεριφορά του σε οδηγό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2017, 14:38
Ο Καλάνικ μιλά σε εκδήλωση στην Ινδία τον Ιανουάριο του 2016
|REUTERS/Danish Siddiqui

Συγγνώμη από το αφεντικό της Uber για τη συμπεριφορά του σε οδηγό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2017, 14:38

Μια αγγλική παροιμία, αν τη μεταφράσουμε κατά λέξη, λέει ότι ο κακός τεχνίτης ρίχνει την ευθύνη στα εργαλεία του. Με τον ίδιο τρόπο, για τον επικεφαλής της Uber, φταίνε οι οδηγοί στην εταιρεία όταν παραπονιούνται για την πτώση στο εισόδημά τους.

Ενα βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα από το Bloomberg δείχνει πώς ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Καλάνικ κατέληξε να λογομαχεί με έναν από τους οδηγούς της εταιρείας του όταν ο τελευταίος επισήμανε ότι οι πολιτικές της εταιρείας τού στερούν εισόδημα.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου και καταγράφηκε από την κάμερα στο εσωτερικό του ταξί. (Η έντονη συνομιλία αρχίζει στο βίντεο που ακολουθεί μετά το 03:50).

Ο οδηγός Φαουάζι Καμέλ παραπονέθηκε ότι η εταιρεία «ανεβάζει τα στάνταρ, αλλά ρίχνει τις τιμές», ενώ συνέχισε λέγοντας στον Καλάνικ ότι «ο κόσμος δεν σας εμπιστεύεται πια. Εγώ έχω χάσει 97.000 δολάρια εξαιτίας σας».

Η απάντηση του Καλάνικ στην κατηγορία ότι έχουν πέσει οι τιμές στην υπηρεσία Uber Black, η οποία διαθέτει πολυτελή και άνετα αυτοκίνητα, ήταν απλώς: «Μαλακίες». Στη συνέχεια τα έβαλε με τον οδηγό, λέγοντας ότι «σε κάποιους δεν αρέσει να παίρνουν την ευθύνη για τα λάθη τους,  φορτώνουν την ευθύνη για όλα στη ζωή τους σε άλλους Καλή τύχη!» είπε κλείνοντας με δύναμη την πόρτα.

«Καλή τύχη και σε εσένα, αλλά ξέρω ότι δεν θα πας μακριά!» ήταν η απάντηση του Καμέλ. Η άλλη «απάντηση» του οδηγού, τόσο χαρακτηριστική για υπηρεσίες όπως αυτή, ήταν να βαθμολογήσει με μόνο ένα στα πέντε αστέρια τον πελάτη του.

Οι οδηγοί που εργάζονται για την Uber είναι στην πράξη συμβασιούχοι και όχι υπάλληλοι, κάτι που επιτρέπει στην εταιρεία να κρατά τις αμοιβές σε (πολύ) χαμηλά επίπεδα.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο Καλανίκ ζήτησε email του συγγνώμη από τον οδηγό αλλά και από τους εργαζομένους στην εταιρεία του για τη συμπεριφορά του και υποσχέθηκε ότι θα δείξει αρετές στο μέλλον και θα ωριμάσει.

«Το να πεις κανένας ότι κανένας ότι ντρέπομαι είναι εξαιρετικά επιεικές», γράφει ο Καλάνικ και προσθέτει: «Η δουλειά μου σαν ηγέτη είναι να ηγείται, και η αρχή σε αυτό είναι να συμπεριφέρομαι με τρόπο που σας κάνει όλους περήφανους». Τονίζει ακόμη: «Πρέπει να αλλάξω θεμελιωδώς σαν ηγέτης και πρέπει να ωριμάσω».

Πρόκειται, όπως σημειώνει ο Guardian, για ένα διάστημα γεμάτο επικρίσεις για τον Καλάνικ, ο οποίος προ ημερών κλήθηκε να απαντήσει σε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...