374
Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Καλάνικ, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Τιαντζίν, τον Ιούνιο του 2016 | REUTERS/Shu Zhang

Το αφεντικό της Uber εγκαταλείπει την ομάδα «σοφών» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2017, 10:03
Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Καλάνικ, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Τιαντζίν, τον Ιούνιο του 2016
|REUTERS/Shu Zhang

Το αφεντικό της Uber εγκαταλείπει την ομάδα «σοφών» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2017, 10:03

Οι «σοφοί» του Ντόναλντ Τραμπ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που όρισε ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με στελέχη κορυφαίων εταιρειών, όπως Tesla, IBM και General Motors, αρχίζει να μετρά… απώλειες πριν καν την πρώτη της προγραμματισμένη επαφή τους στον Λευκό Οίκο σήμερα, Παρασκευή.

Την αρχή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Τράβις Καλάνικ, που ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το επιτελείο με επιστολή προς τους εργαζόμενους της εταιρείας. Η απόφασή του ήρθε ως απάντηση στην ένταση που δημιουργήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν χρήστες της εφαρμογής άρχισαν να την διαγράφουν από τα κινητά τους μετά την πληροφορία ότι η εταιρεία «έσπασε» την απεργία των οδηγών ταξί που διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους από επτά χώρες, που επέβαλε το διάταγμα Τραμπ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παραλαμβάνει κόσμο από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης παρά την απεργία, όχι όμως με στόχο να σπάσει την απεργία, όπως εξήγησε στην επιστολή του ο Καλάνικ, αλλά για να διευκολύνει τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο. Αλλωστε η Uber απασχολεί μεγάλο αριθμό μεταναστών και το πρόσφατο διάταγμα μπορεί κυριολεκτικά να ακινητοποιήσει τον στόλο της.

Στην επιστολή του ο Καλάνικ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή μου στην ομάδα δεν σήμαινε επικύρωση του προέδρου ή της ατζέντας του, αλλά δυστυχώς παρερμηνεύθηκε ως τέτοια».

Aπογοητευμένος με το πώς η συμμετοχή του ερμηνεύθηκε από τον Τύπο, πρόσθεσε: «Η σιωπηρή παραδοχή ότι η Uber ή εγώ υιοθετούσαμε κατά κάποιον τρόπο την ατζέντα της κυβέρνησης, έχει δημιουργήσει ένα λανθασμένο χάσμα αντίληψης μεταξύ του τι σκέφτονται οι άνθρωποι πως είμαστε και ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα», κατέληξε. Η ενωση τον οδηγών της Uber στη Νέα Υόρκη, με πάνω από 40.000 μέλη, χαιρέτησε την κίνηση του Καλάνικ.

Ωστόσο στη συνάντηση που θα γίνει στον Λευκό Οίκο θα είναι παρών ο Ιλον Μασκ, επίσης κορυφαίο στέλεχος της Uber. «Οι συμβουλευτικές επιτροπές παρέχουν απλά συμβουλές και το να παραστώ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις ενέργειες της κυβέρνησης», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Εκεί θα βρεθούν και περισσότερες από 20 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter, προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να φέρει σοβαρές επιπτώσεις σε έναν τομέα που απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...