253
|

Στουρνάρας: «Υπό καθεστώς εκβίασης μιλούν οι μάρτυρες εναντίον μου»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 10:33

Στουρνάρας: «Υπό καθεστώς εκβίασης μιλούν οι μάρτυρες εναντίον μου»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 10:33

Οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί «να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες», εκτιμά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία.

Σε άρθρο του στα «Νέα» του Σαββάτου τονίζει ότι «δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».

Προσθέτει ότι «οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία».

Σε ό,τι αφορά την περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. «Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό», γράφει σχετικά.

«Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου», γράφει ακόμη.

Τέλος, μιλά για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σας θυμίζω τις επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις επιθέσεις στη σύζυγό μου και σε μένα προσωπικά μετά την αλλαγή του ΔΣ της συγκεκριμένης τράπεζας και την πρόσφατη σκευωρία με το πόθεν έσχες μου η οποία κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά. Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...