518
Αλλη μία επικίνδυνη φωτιά εκδηλώθηκε την Κυριακή, αυτή τη φορά από βεγαλλικά στο Αλσος Βεΐκου, για την οποία υπήρξε επίσης μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής | ΙΝΤΙΜEnews

Στον εισαγγελέα ο τούρκος εμπρηστής στο όρος Αιγάλεω – αιτών άσυλο, είχε μπει από τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 11:19
Αλλη μία επικίνδυνη φωτιά εκδηλώθηκε την Κυριακή, αυτή τη φορά από βεγαλλικά στο Αλσος Βεΐκου, για την οποία υπήρξε επίσης μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
|ΙΝΤΙΜEnews

Στον εισαγγελέα ο τούρκος εμπρηστής στο όρος Αιγάλεω – αιτών άσυλο, είχε μπει από τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2024, 11:19

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη την Κυριακή ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς στο όρος Αιγάλεω. Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για αιτούντα άσυλο που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από τον Εβρο  και έχει υποβάλει σχετικό αίτημα από τις αρχές Απριλίου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και για δύο πλημμελήματα:

-εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)

-εμπρησμό δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (κακούργημα)

-κλοπή (πλημμέλημα)

-διατάραξη οικιακής ειρήνης (πλημμέλημα)

Ακολούθως ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 33χρονος συνελήφθη την Κυριακή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Oπως αναφέρεται και από την Πυροσβεστική, ο 33χρονος είναι αιτών άσυλο. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς έχει υποβάλει αίτημα ασύλου από τις 4 Απριλίου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα μέσω του Εβρου και τη σύλληψη του εκεί.

Κατά την καταγραφή του, ο 33χρονος δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος. Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος άσυλο, το οποίο επέχει θέση ταυτότητας των Πολιτών Τρίτων Χωρών για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματός τους.

Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

Κικίλιας: «Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αφού σημειώνει ότι «τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω»,  επαναλαμβάνει ότι με βάση και τον νέο νόμο, «θα είμαστε αμείλικτοι με τους εμπρηστές».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο υπουργός αναφέρεται σε μία ακόμη επικίνδυνη πυρκαγιά, στο Αλσος Βεΐκου, που προκλήθηκε από βεγγαλικά και για την οποία χρειάστηκε η επέμβαση και εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

«Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι. Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές», υπογραμμίζει εκ νέου ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...