277
Η εταιρεία εν ώρα εργασίας | Facebook/Nickel Bros

Στο Σιάτλ, αντί να μετακομίσουν οι ένοικοι, μετακομίζουν τα σπίτια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:46
Η εταιρεία εν ώρα εργασίας
|Facebook/Nickel Bros

Στο Σιάτλ, αντί να μετακομίσουν οι ένοικοι, μετακομίζουν τα σπίτια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:46

Τις δυσκολίες της μετακόμισης τις έχουν βιώσει πολλοί: πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα, πράγματα που χάνονται, κούραση και έξοδα.

Στο Σιάτλ υπάρχει μια καλύτερη λύση: αντί να πας εσύ στο νέο σου σπίτι έρχεται αυτό –κυριολεκτικά– σε εσένα.

Οι Times φέρνουν το παράδειγμα μιας αρκετά μεγάλης και πολυτελούς κατοικίας με ξύλινα πατώματα, τέσσερα υπνοδωμάτια και μπάνιο που λίγο διαφέρει από σπα. Τιμή 780.000 δολάρια –τόσο ζητά ο πωλητής- αλλά εξαρτάται πόσο μακριά μένει κανένας. Αυτό γιατί το σπίτι θα έρθει και θα εγκατασταθεί εκεί που ζητά ο αγοραστής.

Η αρχική τιμή του σπιτιού, όπως εξηγούν οι Times, είναι 5 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο αν ο αγοραστής έχει δικό του οικόπεδο η εταιρεία Nickel Bros θα σηκώσει το σπίτι και θα το μεταφέρει στο σημείο που πρέπει όπου θα το ακουμπήσει ξανά στη γη. Ετσι μπορεί να πουλά ακριβές κατοικίες για ένα κλάσμα της τιμής τους.

Η εφεύρεση του υδραυλικού ανυψωτή κατοικιών δεν είναι νέα (χρονολογείται από το 1955) αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στη μετακίνηση πολλών κατοικιών σε ασφαλέστερα σημεία.

Στο Σιάτλ βοηθά ιδιαίτερα η γεωγραφία: οι ακτές και τα κανάλια γίνονται ο δρόμος για την μεταφορά σπιτιών δια θαλάσσης. Εχει όμως, χάρη στις εταιρείες τεχνολογίας, και πολλούς ευκατάστατους αγοραστές που έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν παλιές κατοικίες ή να διαθέσουν (πολλά) εκατομμύρια για να φτιάξουν νέα.

Η εταιρεία μετακινεί και βιομηχανικά κτίρια ή εξοπλισμό σε σημεία όπου είναι δύσκολο να χτιστεί εξαρχής ένα σπίτι. Μία από τις μετακινήσεις που μάλλον θα θυμούνται για καιρό στην εταιρεία είναι αυτή μιας έπαυλης του 1923, χτισμένης από τούβλα. Ο ιδιοκτήτης είχε ρίξει πολλά λεφτά στην ανακαίνιση αλλά ήθελε μια νέα και δεν του πήγαινε η καρδιά να την κατεδαφίσει – για αυτό και την μετακόμισε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...