185
Ο μικρός σπαράζει επειδή βλέπει ό,τι δεν μπορούν να δουν οι μεγάλοι – και δείχνει το μαύρο σύννεφο που έρχεται να τυλίξει τον αγαπημένο αλλά ανυποψίαστο Σάντα | REUTERS/Hannah Beier

Στις ΗΠΑ ο Σάντα… πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 19:10
Ο μικρός σπαράζει επειδή βλέπει ό,τι δεν μπορούν να δουν οι μεγάλοι – και δείχνει το μαύρο σύννεφο που έρχεται να τυλίξει τον αγαπημένο αλλά ανυποψίαστο Σάντα
|REUTERS/Hannah Beier

Στις ΗΠΑ ο Σάντα… πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 19:10

Στις ΗΠΑ η ζήτηση για εμφανίσεις του Σάντα Κλάους σε πάρτι, παρελάσεις και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις έχει εκτοξευθεί στα ύψη αυτή την περίοδο, όπως είναι λογικό, ωστόσο ο αριθμός των εκπαιδευμένων και προθύμων να υποδυθούν τον ρόλο εργαζομένων έχει μειωθεί.

Η εξήγηση που δίνεται στο παράδοξο φαινόμενο της απαξίωσης ενός καλού μεροκάματου σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας είναι διπλή: και η διατάραξη της αλυσίδας εφοδιασμού από τα αλλεπάλληλα λοκντάουν έπαιξε τον ρόλο της, αλλά και ο ίδιος ο ιός, ασεβής απέναντι στις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών, σκότωσε πολλούς εργαζομένους του κλάδου.

Οι εταιρείες που παρέχουν Σάντα Κλάους για εκδηλώσεις την περίοδο «των διακοπών» προσπαθούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση ανακοίνωσε η εταιρεία «Hire Santa» («Νοικιάζουμε Σάντα»), με έδρα το Τέξας, η οποία μοιράζει Σάντα σε όλες τις Πολιτείες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εφέτος διαθέτει 10% λιγότερους Σάντα, αν και οι παραγγελίες των πελατών της έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τους προπανδημικούς καιρούς.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχασε τουλάχιστον 335 Σάντα το 2021 καθώς ήταν άνδρες μιας κάποιας ηλικίας και υπέρβαροι, έτσι και ο κορονοϊός πάτησε στα υποκείμενα νοσήματα του γήρατος και της παχυσαρκίας και τράβηξε τα λαμπιόνια τους από την πρίζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...