194
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Ολλανδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Μαρκ Ρούτε

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 08:22
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Ολλανδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Μαρκ Ρούτε

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 08:22

Η Ολλανδία είναι ο τρίτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας.

Σήμερα Τρίτη προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε έχοντας ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις και το Μεταναστευτικό.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 14:15 (ώρα Ελλάδος) ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στον Τύπο.

Οπως έκανε και στις συναντήσεις του στο Παρίσι και το Βερολίνο, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και θα αναζητήσει κοινό πεδίο αναπτυξιακής συνεργασίας και επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αναθεώρηση της πολιτικής του ασύλου και πίεση στην Τουρκία για υλοποίηση της συμφωνίας για τους μετανάστες. Θα επισημάνει ακόμη την ανάγκη για κοινή στάση των ευρωπαϊκών χωρών.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ολλανδία θα ξεκινήσει από το Αϊντχόβεν (την έδρα της Philips) και την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης, με τον κ. Μητσοτάκη να στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών και συμπράξεων με την ολλανδική πλευρά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...