912
|

Στην Ιωάννα Κουρμπέλα το βραβείο Family Business Awards από το ΕΕΤ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 16:01

Στην Ιωάννα Κουρμπέλα το βραβείο Family Business Awards από το ΕΕΤ

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 16:01

Επειτα από την ανάπαυλα ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τίμησε, για πέμπτη φορά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του ΕΕΑ έγινε παρουσία της  Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία χαιρέισε τη βράβευση «μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προωθούν την παραγωγή τους στο εξωτερικό με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών που έχει επιφέρει η πανδημία, αλλά και οι στόχοι της διττής ψηφιακής και κλιματικής αλλαγής».

«Εύχομαι η αναγνώριση και η επιβράβευση των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αντέχουν στην κρίση και πρωτοπορούν, να εμπνεύσει περισσότερους νέους, ειδικά νεαρές γυναίκες, να επιτύχουν σε μια παγκόσμια οικονομία. Οι εμπνευσμένοι επιχειρηματίες που βραβεύουμε να βρουν γρήγορα μιμητές σε κάθε παραγωγικό κλάδο και η πολυμήχανη ενεργητικότητα των καινοτόμων επαγγελματιών να συνεχιστεί απρόσκοπτα, παραμερίζοντας τα εμπόδια της πανδημίας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που οικοδομούν με λογισμό κι όνειρο το κοινό μας μέλλον», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου  στον χαιρετισμό της κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ. Είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της χώρας και το ταλέντο των ανθρώπων της για να δημιουργήσουν νέο εθνικό πλούτο, θέσεις εργασίας και εισοδήματα… Ας τις εμπιστευτούμε. Ας τους δώσουμε τις ευκαιρίες που αξίζουν», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

 Το βραβείο Family Business Awards απονεμήθηκε στην Ιωάννα Κουρμπέλα.

Είναι η τρίτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Κουρμπέλα στο ένδυμα. Η Ιωάννα έχει κάνει σπουδές στο σχέδιο μόδας και στις εικαστικές τέχνες και μαθήματα ενδυματολογίας και σκηνογραφίας. Οι συλλογές της έχουν άμεσες επιρροές από τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και τα trends της παγκόσμια σκηνής της μόδας ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα στους σύγχρονους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργίας.

Από το 2003 έχει αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι της επιχείρησης κι έκτοτε σχεδιάζει τις δικές της συλλογές.

«Η ποιότητα στα υλικά καθώς και ο ηθικός τρόπος παραγωγής υπήρξαν η βάση της δημιουργίας και της εξέλιξής μου.

Το ότι έχουμε καταφέρει, σχεδόν μισό αιώνα, να εξάγουμε ελληνικό σχεδιασμό και πολιτισμό καθώς και ελληνικής κατασκευής παραγωγή σε όλο το πλανήτη, το θεωρώ επίτευγμα ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος», ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή σχεδιάστρια.

Το brand Ioanna Kourbela έχει συνεχώς αυξανόμενη απήχηση στις αγορές διεθνώς, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι, διαφορετικής κουλτούρας, βρίσκουν εδώ απαντήσεις στην ανάγκη τους για ποιοτικότερη καθημερινότητα. Η εταιρίρα έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 23 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, με την ουσιαστική συμβολή των αντιπροσώπων και των συνεργατών της.

Τα βραβεία ανά κατηγορία:

* Συνεισφορά στην εθνική οικονομία: V Squared Development. Από τους πρωτεργάτες του προγράμματος «GoldenVisa», με… κινητικότητα σε χώρες της Απω Ανατολής, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία, το Αφγανιστάν κ.λπ.

* Συνεργατικότητα σε περίοδο κρίσης: Navy & Green. Εταιρία ανδρικού ενδύματος, η οποία έχει πετύχει τη διεύρυνση των σημείων λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με επώνυμους οίκους του εξωτερικού.

* Πρότυπες εξαγωγές: Gizelis Robotics. Νεοσύστατη εταιρία που παράγει «made in Greece» τεχνολογία αιχμής, κατασκευάζοντας από την αρχή ως το τέλος ρομπότ σε μια σειρά βιομηχανικών τομέων.

* Ψηφιακή ανάπτυξη: Robinson Shoes. Επιχείρηση κατασκευής υποδημάτων, όπου η τρίτη γενιά συνεχίζει την παραγωγή στη χώρα μας, αλλά και τις πωλήσεις στο εξωτερικό, διαθέτοντας σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα.

* Νεοφυής επιχειρηματικότητα: 12 Gods. Startup, που επεξεργάζεται και προωθεί τα ελληνικά βότανα με πρωτότυπο τρόπο, συνεργαζόμενη με Ελληνες παραγωγούς που ζουν σε ακριτικές περιοχές.

* Οικογενειακή επιχείρηση: Ioanna Kourbela. Μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις της περιοχής Πλάκας-Μοναστηρακίου, με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο των γυναικείων ενδυμάτων. Εχει εκσυγχρονιστεί και εξάγει ρούχα, ενώ συμμετέχει και σε επιδείξεις μόδας.

* Καινοτομία &: NVISIONIST. Startup, που παράγει νέα προϊόντα τεχνολογία αιχμής σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο, την έξυπνη πράσινη ενέργεια. Ξεχωρίζει για το καινοτόμο προϊόν, το μοναδικό στον κόσμο που προστατεύει τα πτηνά από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτριες.

* Ανάπτυξη στο χρόνο: Εστιατόριο Αθηναϊκόν. Αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή της παλιάς, καλής ελληνικής ταβέρνας. Σ’ αυτό συναντά κανείς συνταγές από όλη την Ελλάδα, με καλές πρώτες ύλες και σεβασμό στον πελάτη.

* Επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια: Line Up Design. Εφερε την καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες εκθέτουν τα προϊόντα τους, σχεδιάζοντας από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο εκθεσιακά περίπτερα επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας.

Ειδική μνεία

Επιπλέον, απονεμήθηκε ειδικό τιμητικό βραβείο στην καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, για τη συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Μέσω αυτής της βράβευσης, το Επιμελητήριο θέλησε να τιμήσει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» τους τελευταίους 20 μήνες. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε στην επιστήμη, καθώς και για την αύξηση των εμβολιασμών ως το μόνο μέσο που μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Τέλος, έλαβε χώρα τιμητική βράβευση στον πρωτοετή φοιτητή Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος έχασε τους γονείς του από κορονοϊό αλλά κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένος στο στόχο του και να περάσει στο πανεπιστήμιο, και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία. Στο πρόσωπό του, το ΕΕΑ τίμησε όλους εκείνους που παρά τις αντιξοότητες της ζωής συνεχίζουν και αγωνίζονται προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τέλος, ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους προέδρους των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, Ευάγγελο Ξυγκώρο και Γιάννη Τρουπή, όχι λόγω του αξιώματος που έχουν στα Επιμελητήρια, αλλά διότι έχουν διακριθεί ως επιχειρηματίας στην παραγωγή οίνου συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...