188
φωτογραφία αρχείου | Twitter

Στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Κεφαλονιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2022, 15:44
φωτογραφία αρχείου
|Twitter

Στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Κεφαλονιάς

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2022, 15:44

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά και πέντε γυναίκες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυνελέγησαν το απόγευμα του Σαββάτου από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Eρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου μέσω του Olympia Radio ότι σκάφος με μετανάστες βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω δυνατών ανέμων έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Εικόνα από το πλοίο που διέσωσε τους μετανάστες – Λιμενικό Σώμα

Χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις ελληνικές Αρχές, δηλώνοντάς το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής.

Το ακυβέρνητο ιστιοφόρο ρυμουλκείται – Λιμενικό Σώμα

Για το συγκεκριμένο συμβάν είχαν δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Ερευνας τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...