296
O 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ και σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η κατάστασή του είναι σοβαρή | REUTERS

Στην Εντατική ο αντίπαλος του Πούτιν, Ναβάλνι – «τον δηλητηρίασαν», λένε οι συνεργάτες του

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 09:54
O 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ και σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η κατάστασή του είναι σοβαρή
|REUTERS

Στην Εντατική ο αντίπαλος του Πούτιν, Ναβάλνι – «τον δηλητηρίασαν», λένε οι συνεργάτες του

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2020, 09:54

Στην Εντατική νοσηλεύεται ο κύριος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, με τους συνεργάτες του να καταγγέλλουν εσκεμμένη δηλητηρίασή του.

Ο 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του Πούτιν ήταν εν πτήσει από το Τομσκ της Σιβηρίας για τη Μόσχα όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους.

Καθώς η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, το αεροσκάφος έκανε  αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου ο Ναβάλνι να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο.

«Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε (…) πλέον βρίσκεται στην Εντατική», υποστήριξε η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιάρμις.

«Υποψιαζόμαστε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του. Δεν ήπιε τίποτα άλλο σήμερα το πρωί. Οι γιατροί λένε ότι ο τοξικός παράγοντας απορροφήθηκε γρηγορότερα μέσω του ζεστού υγρού. Αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι παραμένει χωρίς τις αισθήσεις του», δήλωσε η ίδια.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επιβεβαίωσε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ, στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει πέσει σε κώμα και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Ναβάλνι είχε χαρακτηρίσει «πραξικόπημα» το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία που  επιτρέπουν στον Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία της χώρας για δύο ακόμη θητείες.

Το 2019, μετά από σύλληψή του για κάλεσμα συμμετοχής σε μαζική διαδήλωση κατά του Πούτιν στη Μόσχα, ο Ναβάλνι είχε νοσηλευθεί με διάγνωση οξείας αλλεργικής αντίδρασης. Οι γιατροί, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τι ακριβώς προκάλεσε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο 44χρονος πολιτικός και  επικεφαλής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς έχει συλληφθεί πολλές φορές, ενώ τον Ιούλιο του 2013 φυλακίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα με κατηγορίες υπεξαίρεσης.

Η κάθοδος του στις προεδρικές εκλογές του 2018 (ο ίδιος είχε ανακοινώσει επισήμως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος) είχε απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...