449
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ /ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βομβάη ο Μητσοτάκης – Ικανοποίηση από τις επαφές με Μόντι

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 09:43
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ /ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βομβάη ο Μητσοτάκης – Ικανοποίηση από τις επαφές με Μόντι

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 09:43

Η Βομβάη –(Μουμπάι), η πρωτεύουσα του Bollywood και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ινδίας– αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη χώρα, σε συνέχεια των επαφών που είχε την Τετάρτη με τον ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι, στο Νέο Δελχί.

Η ικανοποίηση για το κλίμα και το περιεχόμενο των επαφών του κ. Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί είναι διάχυτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να σημειώσουν το γεγονός ότι η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών ξεπέρασε κατά μία ώρα την προγραμματισμένη διάρκειά της.

Στη Βομβάη, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» και θα απευθύνει χαιρετισμό στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Το φόρουμ διοργανώνεται από τη Συνομοσπονδία των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας και το Enterprise Greece υπό τον τίτλο «Εξετάζοντας την Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας: Μελλοντικές προοπτικές».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προσκαλέσει τους συμμετέχοντες ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να χτίσουν συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα πάει καλά και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις, παρακαλώ, ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι» ήταν άλλωστε το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης και κατά την ομιλία του στο Νέο Δελχί στην 9η ετήσια διάσκεψη Raisina Dialogue.

Στο ίδιο πάντα πλαίσιο, στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ της Βομβάης θα γίνουν Β2Β συναντήσεις μεταξύ των περίπου 70 ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, των logistics, των κατασκευών, της ενέργειας, του τουρισμού και της φαρμακοβιομηχανίας και αντίστοιχων ινδικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Συνομοσπονδίας των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας.

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί από τη Συνομοσπονδία και με το ΕΒΕΑ.

Προηγήθηκε η υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH με την LTIMindtree για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Gen AI και Digital Hub στην Αθήνα καθώς και της Eurobank με την National Payments Corporation of India (NPCI) που αφορούν τη διασύνδεση της πρώτης στο σύστημα UPI (το αντίστοιχο IRIS της Ινδίας) και να καταστεί δίαυλος άμεσων συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν ομιλίες από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τον υπουργό Βιομηχανιών της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα Shri Uday Samant, ενώ θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprise Greece Μαρίνο Γιαννόπουλο και την πρόεδρο του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί δύο εξειδικευμένες παρουσιάσεις. Η πρώτη αφορά το ελληνικό οικοσύστημα των εταιρειών τεχνολογίας, για το οποίο θα μιλήσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Endeavor Παναγιώτης Καραμπίνης.

Και η δεύτερη, από τον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδα Χριστόπουλο, αφορά τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας για παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού μέσα από τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί.

Τρίτος σταθμός της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής θα είναι η αποκαλούμενη και Silicon Valley της Ινδίας, Μπανγκαλόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...