215
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Μαδρίτη θα θίξει, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028 | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 07:46
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Μαδρίτη θα θίξει, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 07:46

Στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα για το κλίμα αναμένεται να σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα γίνει σήμερα στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στη Μαδρίτη.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πρωθυπουργός θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020.

Νωρίτερα, στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Αργότερα, στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στις 19:30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος.

Ο Πρωθυπουργός αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.