500
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ: «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της» | SOOC

Μητσοτάκης σε ΝΑΤΟ από το συνέδριο της ΝΔ: Φτάνει πια με την τακτική ίσων αποστάσεων έναντι της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2019, 13:48
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ: «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της»
|SOOC

Μητσοτάκης σε ΝΑΤΟ από το συνέδριο της ΝΔ: Φτάνει πια με την τακτική ίσων αποστάσεων έναντι της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2019, 13:48

Το στίγμα των επόμενων κινήσεων του έναντι της κλιμακούμενης επιθετικότητας της Τουρκίας έστειλε από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας πως στην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (Λονδίνο 3-4/12) θα ζητήσει τη ρητή αποδοκιμασία και καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της γείτονος.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού εν όψει της Συνόδου των ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Λονδίνο στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, κάνοντας ειδική αναφορά στη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα:

«Συγκρατώ και τα όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο. Την ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής συμπεριφοράς από την ηγεσία του ΕΛΚ. Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές στη χθεσινή (σ.σ. το Σάββατο)  τελετή για τον TANAP (εδώ), έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στη μεθαυριανή του σύνοδο στο Λονδίνο».

«Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων, δεν ωφελεί, αδικεί κατάφορα την πατρίδα μας. Ουδέποτε επεδίωκε ούτε επιδιώκει την ένταση στην περιοχή. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης»

«Και βέβαια», συμπλήρωσε, «δεν ξεχνώ την συμπαράσταση του ΕΛΚ στη μετανάστευση και φύλαξη των συνόρων μας. Και αναρωτιέμαι ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια πάντα δίπλα μας».

Οσο για το 13ο συνέδριο της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως οι εργασίες του υπηρέτησαν τους στόχους και κατέληξαν σε ένα συνεκτικό κείμενο που αποτελεί οδηγό δράσης ενώ μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία.

«Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε μία έμμεση σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έντονη την παρουσία του πασοκικού στοιχείου (περισσότερα εδώ).

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις (εδώ).

Με  απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα, θα ρυθμίζεται, είπε, η χωροταξία των διαδηλώσεων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, καθώς ακόμα και χθες Σάββατο, «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν του πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τέλος, την παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε 200.000 νοικοκυριά (μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες και πολύτεκνες οικογένειες) πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως είπε, την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει στο τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός (δείτε τη κάτω από το 1.40.00 του βίντεο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...