214
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς σε παλαιότερη επίσκεψή τους στη Λάρισα | INTIMENEWS

Στην Ξάνθη εσπευσμένα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μετά το νέο ξέσπασμα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 08:25
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς σε παλαιότερη επίσκεψή τους στη Λάρισα
|INTIMENEWS

Στην Ξάνθη εσπευσμένα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μετά το νέο ξέσπασμα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 08:25

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μεταβαίνουν σήμερα Παρασκευή στην Ξάνθη όπου έχουν αποφασιστεί τοπική απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλα μέτρα, λόγω εμφάνισης 15 νέων κρουσμάτων κορονοϊού (από τα 20 που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη πανελλαδικά).

Μαζί τους μεταβαίνει η ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.

Μετά την άφιξή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ξάνθης με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κινητοποιείται ακόμα και ο στρατός για την κοινότητα Εχίνου, που ουσιαστικά μπαίνει σε καραντίνα, και επιβάλλονται περιορισμοί σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Παράλληλα αρχίζουν εκτεταμένοι έλεγχοι από κλιμάκια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οπως τόνισε την Πέμπτη ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέτρα μπορεί να είναι τοπικού χαρακτήρα, αλλά θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...