299
Oι παλιές ταμειακές πρέπει υποχρεωτικά να έχουν αντικατασταθεί έως τις 31 Μαΐου | INTIMEnews

Στενεύει ο κλοιός: ανά λεπτό η σύνδεση των ταμειακών με το Taxis

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:02
Oι παλιές ταμειακές πρέπει υποχρεωτικά να έχουν αντικατασταθεί έως τις 31 Μαΐου
|INTIMEnews

Στενεύει ο κλοιός: ανά λεπτό η σύνδεση των ταμειακών με το Taxis

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:02

Στενεύει ο κλοιός για όσους καταστηματάρχες επιδίδονται με ζήλο στο… «σπορ» της φοροδιαφυγής, καθώς με την online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Τaxis από τον ερχόμενο Ιούνιο, μπαίνει τέλος στις πάσης φύσεως «επεμβάσεις» στις μηχανές (σίγαση κατά τις ώρες αιχμής, διπλές-εικονικές αποδείξεις κ.τ.λ).

Η σύνδεση των ταμειακών με το Τaxisnet θα γίνεται ακόμα και ανά λεπτό της ώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την έκδοση αποδείξεων και να γνωρίζουν τον τζίρο των επιχειρήσεων, όπως αυτός προκύπτει από τις κινήσεις στην ταμειακή μηχανή τους.

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το Τaxis και να στέλνουν στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA, το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020.

Επιπρόσθετα προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα, αλλά και την προέλευσή της. Μέσω του QR Code θα μπορεί να ελέγχεται αν το παραστατικό που εξέδωσε η επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό που έχει καταχωριστεί στo myDATA.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, τα χρονικά διαστήματα στα οποία θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το Taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

– κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.

– κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.

– κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

– όταν εκδίδεται Ζ

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι παλαιών ταμειακών μηχανών υποχρεούνται να δηλώσουν την παύση τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2020, είτε στο TaxisNet είτε στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση Πιτσιλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...