364
Κάμερες, προβολείς, δημοσιότητα για τη συνάντηση Σαλβίνι - Ορμπαν στο Μιλάνο | REUTERS/Massimo Pinca

Στα σκαριά το αντιμεταναστευτικό τόξο Ιταλίας – Ουγγαρίας

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 20:51
Κάμερες, προβολείς, δημοσιότητα για τη συνάντηση Σαλβίνι - Ορμπαν στο Μιλάνο
|REUTERS/Massimo Pinca

Στα σκαριά το αντιμεταναστευτικό τόξο Ιταλίας – Ουγγαρίας

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 20:51

Το πλαίσιο της δικής τους πρότασης αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού επιχείρησαν να συγκροτήσουν οι Ματέο Σαλβίνι και Βίκτορ Ορμπαν κατά την απογευματινή συνάντησή τους την Τρίτη 28 Αυγούστου στο Μιλάνο.

Μία συνάντηση όλο φιλοφρονήσεις και ρεβεράντζες, η οποία διήρκεσε περί τη μία ώρα, όπως μετέδωσε το ANSA, και σηματοδοτεί «την έλευση πολλών ακόμη», όπως δήλωσε αισιόδοξα ο ιταλός πολιτικός.

«Είμαστε κοντά σε μια ιστορική καμπή για το μέλλον της Ευρώπης, σήμερα ξεκινάει ένα ταξίδι των συναντήσεων, θα υπάρξουν πολλές άλλες» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας στο τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

«Οταν όλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μου επετέθησαν, ο Σαλβίνι με υπεράσπισε, δεν τον ξεχνώ και τον ευχαριστώ» θεώρησε καλό να αποκριθεί ο Ορμπαν.

Επί της ουσίας, οι Σαλβίνι και Ορμπαν αποπειράθηκαν να συντονίσουν τα βήματά τους που παρεκκλίνουν τόσο πολύ από την ευρωπαϊκή πεπατημένη των Βρυξελλών. Κατά τη λογική των δύο ακροδεξιών πολιτικών, «πεπατημένη» είναι η πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικών ροών προς τη Γηραιά Ηπειρο, ενώ η δική τους πρόταση αποσκοπεί στο οριστικό σταμάτημά τους.

Το μεσημέρι ο επικεφαλής της Λέγκας είχε προϋπαντήσει στο Web τον διώκτη του Τζορτζ Σόρος με το παρακάτω tweet, που δίνει και το πολιτικό στίγμα των δύο ανδρών με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:

«Tώρα η Αριστερά υπάρχει μόνο για να με προσβάλλει, για να υπερασπίζεται τους τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την άνευ ορίων μετανάστευση» έγραψε. Και συνέχισε με παράθεση οικονομικών στοιχείων για την κατάσταση στην Ουγγαρία.

Αλλά και ο Βίκτορ Ορμπαν, αποχωρώντας από το μιλανέζικο εστιατόριο όπου γευμάτισε πριν από το πολιτικό ραντεβού του, υπήρξε εξαιρετικά φιλόφρων: «Θέλω να γνωρίσω προσωπικώς τον Σαλβίνι» είπε. «Είναι ο ήρωάς μου, είναι σύντροφός μου στο πεπρωμένο, είμαι θαυμαστής του και πολύ περίεργος να γνωρίσω την προσωπικότητά του, έχω εμπειρίες που θέλω να μοιραστούμε».

Και διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και όση ώρα διαρκούσε το μίτινγκ των Σαλβίνι – Ορμπαν χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο Μιλάνο εναντίον της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης αλλά και των διεθνών επαφών της που σχετίζονται με αυτήν. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κοινωνικοί φορείς, μετανάστες, αλλά και τα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης. (Δείτε τo σχετικό ρεπορτάζ της Corriere della Sera.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...