393
Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς την εποχή που κάθονταν δίπλα δίπλα στο Υπουργικό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Στα άκρα η αντιπαράθεση Καμμένου – Κοτζιά: Ο… ολετήρας και ο ανένδοτος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2019, 21:46
Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς την εποχή που κάθονταν δίπλα δίπλα στο Υπουργικό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Στα άκρα η αντιπαράθεση Καμμένου – Κοτζιά: Ο… ολετήρας και ο ανένδοτος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2019, 21:46

Εκτός ορίων μαίνεται πλέον η αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά. Οχι ότι έχει πια τόσο μεγάλη πολιτική σημασία, όσο θα είχε άλλοτε. Λίγες εβδομάδες απομένουν για να αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση όπως έχει υποσχεθεί. Και από την άλλη ο τέως υπουργός Εξωτερικών θεωρείται από πολλούς πια στο Μαξίμου ξένο σώμα, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ουδέποτε υπήρξε μέλος, αλλά και σε ολόκληρη την τετραετία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ —περιγράφεται ως μια εκκεντρική φιγούρα με προσωπική ατζέντα και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και ο κ. Κοτζιάς αποτέλεσαν κορυφαίους υπουργούς και επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, δύο πρόσωπα που σφράγισαν (ή σημάδεψαν, όπως το βλέπει κανείς) την πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

Αυτοί οι δύο λοιπόν κλιμακώνουν τις επιθέσεις εκατέρωθεν, σε βαθμό που κάποιοι να θεωρούν την αποχώρηση του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση όχι θέμα εβδομάδων, αλλά ημερών.

Το νέο επεισόδιο το ξεκίνησε ο κ. Κοτζιάς με συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «24/7».

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος».

Εκτίμησε δε ότι πίσω από την άρνηση του υπουργού Αμυνας στη Συμφωνία των Πρεσπών κρύβονται και άλλοι λόγοι. «Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος πέρασε στην αντεπίθεση το βράδυ του Σαββάτου με -τι άλλο;- ένα tweet, στο οποίο αν και δεν κατονόμαζε τον κ. Κοτζιά, έκανε λόγο για «ολετήρα» που ομολόγησε αποστασία.

Το νέο αυτό ξέσπασμα, καταγράφεται ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά η τελευταία διαδικασία στα Σκόπια για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς είχε να πει και κάποια πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ότι «σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός». Ή ότι θα στηρίξει για τον δήμο Αθηναίων, όχι την κομματική υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, αλλά τον Παύλο Γερουλάνο. «Εμείς υποστηρίζουμε βαθιά τη Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο για τον δήμο Αθηναίων»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...