448
Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες | protothema.gr

Σπέτσες: Το πρόγραμμα και το παρασκήνιο του τριημέρου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εξοχικό Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 20:33
Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες
|protothema.gr

Σπέτσες: Το πρόγραμμα και το παρασκήνιο του τριημέρου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εξοχικό Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 20:33

Την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο» (sic) πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τη πολυσυζητημένη συνάντηση εργασίας με τους βουλευτές του κόμματος στο σπίτι του στις Σπέτσες την Παρασκευή.

Ο ίδιος διευκρίνισε εισαγωγικά πως το τριήμερο στην εξοχική του κατοικία δεν συνιστά μία «συνεδρίαση αλλά μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων», όπως ανέφεραν κομματικές πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κασσελάκης κατέθεσε την πρόταση συνδιαμόρφωσης ενός σχεδίου για το «Ελληνικό Ονειρο», έγινε γνωστό από τους διους κύκλους. Στόχος του σχεδίου είναι «η ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη κ.ά.)», «η ευημερία και πρόοδος για όλους» για μια «κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας», καθώς και για μια«πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Το πρόγραμμα

Στο επίκεντρο της συνάντησης των Σπετσών θα βρεθούν όλες οι νομοθετικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα, ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, κάθε τομεάρχης θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τη δουλειά του τομέα του. Η εισήγηση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας Οικονομικών όπου θα δοθεί χρόνος περίπου 60 λεπτών.

Οι –κεκλεισμένων των θυρών– εργασίες της πρώτης μέρας της ΚΟ θα ήταν πολύωρες και αναμενόταν να διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ, οπότε επρόκειτο να παρατεθεί δείπνο στο σπίτι του κ. Κασσελάκη.

Οι συναντήσεις εργασίας θα συνεχιστούν το Σάββατο το πρωί, θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα. Θα ολοκληρωθούν το βράδυ με τον πρόεδρο να παραθέτει δείπνο στους βουλευτές σε ταβέρνα του νησιού.

Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της ΚΟ στην Αθήνα.

Παρουσίες και απουσίες

Τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ήδη βρεθεί στο νησί το μεσημέρι, με τις εργασίες να ξεκινούν το απόγευμα.

Με μικρή καθυστέρηση, στις έξι το απόγευμα, έφτασαν στο νησί οι κ.κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος, ενώ στις οκτώ το βράδυ αφίχθη ο Παύλος Πολάκης, που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών από την αρχή της συνεδρίασης, ανέφερε το protothema.gr.

Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο, όπως και η Ελενα Ακρίτα. Η τελευταία είχε προηγουμένως κάνει γνωστό ότι δεν θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση, ωστόσο εν συνεχεία άλλαξε γνώμη. «Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω», έγραψε στη σχετική ανάρτησή της.

Απόντες από τη συνάντηση, όπως έχει γίνει γνωστό προηγουμένως, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Ολγα Γεροβασίλη. Επιπλέον θα απουσιάσει η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία δήλωσε ασθένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...