369
O Ρίσι Σούνακ έγινε δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ' | Reuters

Σούνακ: «Θα διορθώσω τα λάθη της Τρας»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 14:47
O Ρίσι Σούνακ έγινε δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ'
|Reuters

Σούνακ: «Θα διορθώσω τα λάθη της Τρας»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 14:47

Nέος πρωθυπουργός της Βρετανίας έγινε και επίσημα την Τρίτη ο Ρίσι Σούνακ μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε ομιλία του έξω από το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ είπε πως διορίστηκε εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν από την προκάτοχό του Λιζ Τρας και προειδοποίησε πως η χώρα βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων προκειμένου να ξεπεράσει μια «βαθιά οικονομική κρίση».

Ο Ρίσι Σούνακ μπροστά από το νέο του γραφείο

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας της Covid-19 είναι ακόμα αισθητός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώην πρωθυπουργό Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε από το αξίωμα την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι ορθώς επιθυμούσε τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης.

H Λιζ Τρας αποχαιρετά την Ντάουνινγκ Στριτ βαδίζοντας πρς την οικογένειά της

Τόνισε επίσης ότι θαυμάζει την αφοσίωσή της στο να εισάγει μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έγιναν κάποια λάθη». Επιπλέον, ανέφερε ότι εξελέγη πρωθυπουργός εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη της Τρας, και αυτή η διαδικασία, όπως είπε, ξεκινάει άμεσα.

«Θα θέσω την οικονομική σταθερότητα και σιγουριά στην καρδιά της κυβερνητικής ατζέντας», δήλωσε επίσης ο Σούνακ.

Υπογράμμισε, δε, ότι έχει μπροστά του «δύσκολες αποφάσεις», σημειώνοντας ότι δεν θα αφήσει την επόμενη γενιά να λύσει το πρόβλημα του χρέους.

Και ο γάτος Λάρι καλωσόρισε τον νέο πρωθυπουργό

Απευθυνόμενος στους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αύξηση των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο Σούνακ, ο οποίος είναι ένας εκ των πλουσιότερων πολιτικών του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για πολλούς Βρετανούς.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πτοούμαι. Γνωρίζω την ευθύνη του αξιώματος που δέχθηκα [να αναλάβω] και ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του», είπε.

«Στέκομαι λοιπόν εδώ μπροστά σας, έτοιμος να καθοδηγήσω τη χώρα μας προς το μέλλον. Να βάλω τις ανάγκες σας πάνω από την πολιτική και να καταφέρω να οικοδομήσω μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τις πιο σημαντικές παραδόσεις της παράταξής μου. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...