626
Πάνος Σκουρλέτης - Πέτρος Παππάς, «βίοι αντίθετοι» μετά την εκλογή Κασσελάκη | SOOC/ Facebook/ CreativeProtagon

Σκουρλέτης για Κασσελάκη: καταπατήθηκαν διαδικασίες και καταστατικό – Π. Παππάς: Οποιος δεν τον εκφράζει, αποχωρεί

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 14:34
Πάνος Σκουρλέτης - Πέτρος Παππάς, «βίοι αντίθετοι» μετά την εκλογή Κασσελάκη
|SOOC/ Facebook/ CreativeProtagon

Σκουρλέτης για Κασσελάκη: καταπατήθηκαν διαδικασίες και καταστατικό – Π. Παππάς: Οποιος δεν τον εκφράζει, αποχωρεί

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 14:34

Στις φωνές διαμαρτυρίας εντός της Κουμουνδούρου για τα πρώτα δείγματα γραφής του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ένωσε και τη δική του ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον για αντικαταστατική συμπεριφορά. Καταπατήθηκαν διαδικασίες και καταστατικό, κατήγγειλε με αφορμή τις αποφάσεις για την αντικατάσταση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ (νέα εκπρόσωπος ανέλαβε η Δώρα Αυγέρη) και για τον νέο διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, τονίζοντας την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα κόμμα όπως ήταν έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, να συζητηθεί και να τεθεί στην κρίση των μελών του, δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο. Έχει διαδικασίες και καταστατικό», παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Real FM. Hδη, επεσήμανε, «αυτά καταπατήθηκαν προχθές». «Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία», διαμαρτυρήθηκε, και κλιμακώνοντας την επίθεση του στον Στέφανο Κασσελάκη και την τριανδρία που τον περιστοιχίζει, πρόσθεσε:

«Λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό».

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά. Μακάρι να μπορούσαν να το πουν αυτό και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα. Πολλοί δεν ήταν από αυτούς που φιγουράρουν σήμερα δίπλα στον κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι κακό, καλό είναι αν αποφασίζουν να ενταχθούν σε ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς. Αλλά το να μας λένε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο μόρφωμα παλαιολιθικό, αυτό πια είναι…», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης για το δικό του μέλλον στο κόμμα  αλλά και τα πρόσωπα που βγαίνουν στο προσκήνιο της Κουμουνδούρου δίπλα στον νέο πρόεδρο.

«Ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς;», διερωτήθηκε με νόημα, «Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο […]  Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Απάντηση στις φωνές της εσωκομματικής κριτικής (Φίλης, Σκουρλέτης κ.α.) έδωσε νωρίτερα ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος με τη σειρά του, όπως έκανε προ ημερών και ο ναύαρχος Αποστολάκης, έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους νιώθουν πως δεν τους εκφράζει ο νέος αρχηγός.

«Κάποια λίγα στελέχη θεωρούν ότι μπορεί να μην τους χωράει αυτό το εγχείρημα και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Θεωρούν ότι δεν τους αφορά η διαδικασία αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Αν θεωρούν ότι δεν τους αφορά, θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. Δεν θα είναι πολλοί αριθμητικά. Όποιος θέλει, συνεχίζει στο δρόμο που επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στον ΣΚΑΪ.

Και κληθείς να σχολιάσει ειδικά τις δηλώσεις Φίλη είπε: «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές του κόμματος, τότε ο ίδιος το λέει ξεκάθαρα ότι εγώ πλέον δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα».

Σε νέα ερώτηση για το αν ο κ. Φίλης θέτει εαυτόν εκτός κόμματος ο κ. Παππάς έγινε και πάλι όσο πιο σαφής μπρούσε: «Ετσι το καταλαβαίνω εγώ, πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος».

Σε καθε περίπτωση,  υπογράμμισε, ο νέος αρχηγός θα προχωρήσει συντεταγμένα, θα ορίσει τα όργανα του κόμματος, θα συνεδριάσει η ΚΟ, «προχωράμε και στο συνέδριο με ψυχραιμία και διάθεση για ενότητα. Δεν μας περισσεύει κανείς, θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί.», για να επαναλάβει πως «αν κάποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, αυτό θα είναι επιλογή δική του».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...