721
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα | INTIMENEWS

Σήκωσε το γάντι ο Πέτσας για την προ ημερησίας και το #Σκοιλ_Ελικικού του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:12
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα
|INTIMENEWS

Σήκωσε το γάντι ο Πέτσας για την προ ημερησίας και το #Σκοιλ_Ελικικού του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 12:12

Μεγάλη Παρασκευή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με «πάτημα» αστοχίες και λάθη που παρατηρήθηκαν στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ των επιστημόνων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον Πρωθυπουργό να έρθει και να δώσει απαντήσεις στη Βουλή για τη διαχείριση των σχετικών κονδυλίων, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση «βάζει χέρι» -με αδιαφανή τρόπο- στο λεγόμενο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ.

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια….

Geplaatst door Alexis Tsipras op Vrijdag 17 april 2020

 

Σαν άλλο τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας συνόδευσε τη σχετική του ανάρτηση στα social media (δείτε πάνω αυτή στο Facebook) με το hashtag #Σκοιλ_Ελικικού που μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο trend στον «θαυμαστό» κόσμο του Twitter.

Τα ακατανόητα «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νέουκτη», εντοπίστηκαν σε  σελίδες Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) που έχουν αναλάβει την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, η οποία επιδοτείται με 600 ευρώ από το κράτος.

Προφανώς προέκυψαν από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google Translate, γεγονός που καταδεικνύει την προχειρότητα ή/και βιασύνη ορισμένων ΚΕΚ ώστε να επωφεληθούν του προγράμματος.

H πρό(σ)κληση Τσίπρα δεν έμεινε ωστόσο αναπάντητη από πλευράς κυβέρνησης, με τον Στέλιο Πέτσα να σηκώνει  το Μ. Σάββατο το γάντι που πέταξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και κάθε φορά είναι έτοιμος να έρθει στη Βουλή, να τοποθετηθεί ώστε να μάθουν και οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και όλοι οι πολίτες τι συμβαίνει για όλα τα θέματα αιχμής που τους αφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κ. Πέτσας ήταν εξάλλου σαφής και απέναντι στην παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών που άγνωστο γιατί, επιδιώκει να συντηρεί η Κουμουνδούρου).

«Είναι κατηγορηματικό το ΟΧΙ και είναι και ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξη στην εφημερίδα ‘Καθημερινή’», υπογράμμισε,  επομένως, πρόσθεσε, «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση τουλάχιστον που η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να ζητά εκλογές, φοβάται τις εκλογές», σχολίασε με νόημα, για να επαναλάβει πως «δεν ασχολούμαστε με αυτό, δεν υπάρχουν εκλογές».

Kαι μία απάντηση από το υπουργείο Εργασίας

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα», ανέφερε στην απάντησή του προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Εργασίας.

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα» επισημαίνει το υπουργείο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

«Οσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «δύο τινά υπάρχουν:

– είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ

– είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Μάλλον και τα δύο».

«Αλλά οι Έλληνες τον έχουμε μάθει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτήν την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Στις δηλώσεις του το Μ. Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καταδίκασε εξάλλου την επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΚΑΪ στο Ν. Φάληρο:

«Καταδικάζω, εκ μέρους της κυβέρνησης, κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου και των μέσων ενημέρωσης. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η επίθεση έγινε στις 3 τα ξημερώματα από τέσσερις κουκουλοφόρους, οι οποίοι έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ στα γραφεία του Ομίλου.

Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους στο δυτικό τμήμα και πέταξαν τρεις μολότοφ, πριν εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους.

Οι δύο μολότοφ  έπεσαν σε ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και η τρίτη στο έδαφος. Δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από κάμερες στο κτίριο και την γύρω περιοχή προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τους δράστες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...