189
Ουρές και συνωστισμός παρά τις συστάσεις των ειδικών, έξω από σούπερ μάρκετ τη Μ. Παρασκευή. Παρόμοια σκηνικά και το Μ. Σάββατο... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύψας: Ασυγχώρητη η χαλάρωση, τα 17 κρούσματα μπορεί να γίνουν 227 σε δέκα ημέρες

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 11:17
Ουρές και συνωστισμός παρά τις συστάσεις των ειδικών, έξω από σούπερ μάρκετ τη Μ. Παρασκευή. Παρόμοια σκηνικά και το Μ. Σάββατο...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύψας: Ασυγχώρητη η χαλάρωση, τα 17 κρούσματα μπορεί να γίνουν 227 σε δέκα ημέρες

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2020, 11:17

Μία ακόμη προειδοποίηση για τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η αδικαιολόγητη χαλάρωση των πολιτών που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, απηύθυνε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Αρκεί», τόνισε, «ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ», γι’ αυτό επανέλαβε, «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση».

«Αν χαλαρώσουμε τα 17 κρούσματα μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων», προειδοποίησε ο καθηγητής με αφορμή τα πολύ καλά νέα της Μ. Παρασκευής με τα μόλις 17 νέα κρούσματα στη χώρα.

Αναφορικά τέλος, με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας από τους πολιτες, ο κ. Σύψας είπε ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χεριών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...