229
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», ενώ συνομιλεί με αξιωματικό του | Christophe Simon/Pool via REUTERS

Σήκωσε το γάντι ο Μακρόν: «Νομίζω ότι ο Τραμπ κάνει πολιτική για εσωτερική κατανάλωση»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 22:46
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», ενώ συνομιλεί με αξιωματικό του
|Christophe Simon/Pool via REUTERS

Σήκωσε το γάντι ο Μακρόν: «Νομίζω ότι ο Τραμπ κάνει πολιτική για εσωτερική κατανάλωση»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 22:46

Στα προσβλητικά για τη Γαλλία σχόλια του αμερικανού προέδρου, που έγιναν μέσω Twitter, απάντησε ως γνωστόν νωρίς την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό, όμως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας υπήρξε και σχολιασμός από τον ίδιο τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν είπε ότι δύο παλιοί σύμμαχοι όπως η Γαλλία και η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με σεβασμό και ότι η Γαλλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και όχι υποτελές κράτος.

«Σε κάθε στιγμή της ιστορίας μας ήμασταν σύμμαχοι, επομένως μεταξύ συμμάχων πρέπει να υπάρχει σεβασμός» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος επικαλούμενος τη στήριξη της Γαλλίας στον αμερικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και την αμερικανική στήριξη κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

«Δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι αναμένουν από εμένα να απαντώ σε tweets αλλά να συνεχίσω αυτή τη σημαντική ιστορία» επισήμανε, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο αμερικανός ομόλογός του απευθυνόταν σε εσωτερικό ακροατήριο: «Νομίζω ότι κάνει πολιτική, τον αφήνω να κάνει πολιτική».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρότασή του για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, μια πρόταση που αποδοκίμασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε:

«Οι ΗΠΑ είναι ιστορικός σύμμαχός μας και θα συνεχίσει να είναι. Είναι ο σύμμαχος με τον οποίο παίρνουμε όλα τα ρίσκα, με το οποίο διεξάγουμε τις πιο περίπλοκες επιχειρήσεις. Ομως το να είμαστε σύμμαχοι δεν σημαίνει ότι είμαστε υποτελές κράτος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...