160
Αποψη από ψηλά του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης | Reuters

Σιγκαπούρη: Η πρώτη καταδίκη εις θάνατον… μέσω Zoom

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 16:03
Αποψη από ψηλά του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης
|Reuters

Σιγκαπούρη: Η πρώτη καταδίκη εις θάνατον… μέσω Zoom

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 16:03

Δικαστήριο στη Σιγκαπούρη καταδίκασε σε θάνατο έναν άντρα μέσω Zoom, στην πρώτη υπόθεση στη χώρα, όπου η θανατική ποινή ανακοινώνεται εξ’ αποστάσεως.

Οπως αναφέρει το Business Insider, ο άντρας από τη Μαλαισία καταδικάστηκε σε απαγχονισμό από δικαστήριο της Σιγκαπούρης μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom.

Ο Πουνιθάν Γκενασάν κρίθηκε ένοχος για διακίνηση κοκαΐνης και ηρωίνης το 2011, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να καταθέσει έφεση.

«Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης, επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για υποθέσεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση ως «βάρβαρη και απάνθρωπη».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μες στο μήνα, ένας άντρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...