294
Οι επισκέπτες στο πολυσύχναστο Ντουόμο της Φλωρεντίας θα έχουν στην διάθεση τους μια συσκευή που θα τους βοηθά να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους | Shutterstock

Τεχνολογία κοινωνικής απόστασης στο Ντουόμο της Φλωρεντίας

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 10:10
Οι επισκέπτες στο πολυσύχναστο Ντουόμο της Φλωρεντίας θα έχουν στην διάθεση τους μια συσκευή που θα τους βοηθά να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους
|Shutterstock

Τεχνολογία κοινωνικής απόστασης στο Ντουόμο της Φλωρεντίας

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 10:10

Καθώς η Ιταλία προσπαθεί σιγά σιγά να επιστρέψει και αυτή σε κάποια μορφή κανονικότητας, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ναοί, τα μουσεία και γενικά τα αξιοθέατα της χώρας επεξεργάζονται τους τρόπους με τους οποίους θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους. Είναι δεδομένο ότι για να ανοίξουν θα πρέπει να υπάρχουν μια σειρά από κανόνες ασφαλείας της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ο καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, που είναι πιο γνωστός ως Ντουόμο, είναι ένα επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα που λειτουργεί ως ο λατρευτικός χώρος αλλά επίσης ως μουσείο και ως τουριστικό αξιοθέατο. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Ντουόμο εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν τις πύλες του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για να συμβεί αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα gadget κοινωνικής απόστασης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Telegraph, όποιος εισέρχεται στο Ντουόμο θα φέρει μια συσκευή η οποία θα τον ειδοποιεί όταν πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων κάποιο άλλο άτομο για να μην πλησιάσει περισσότερο. Είναι το πρώτο τουριστικό αξιοθέατο στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους συσκευή.

Οι υπεύθυνοι του Ντουόμο διαβεβαιώνουν ότι η συσκευή θα δίνεται σε όλους τους επισκέπτες χωρίς να ζητείται το όνομα τους και ότι δεν καταγράφει κανενός είδους δεδομένα των επισκεπτών κατά την διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του συγκροτήματος παρά μόνο μετρά την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι υπεύθυνοι του Ντουόμο αποφάσισαν, στο πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας του, η είσοδος να είναι δωρεάν. Το 2019 το Ντουόμο επισκέφθηκαν περισσότερα από δύο εκατ. άτομα.

«Αυτά τα νέα προσωρινά μέτρα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Φλωρεντίας με ηρεμία, ησυχία και χωρίς την παρουσία μεγάλου πλήθους ανθρώπων που συνήθως προσελκύει» δήλωσε η Αμπρα Νέπι, εκπρόσωπος του Ντουόμο.