239
Συγκινητική η στιγμή της επανένωσης του Μάο με τη μητέρα του | YouTube

Βρήκαν ξανά τον γιο τους 32 χρόνια μετά την απαγωγή του!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 14:15
Συγκινητική η στιγμή της επανένωσης του Μάο με τη μητέρα του
|YouTube

Βρήκαν ξανά τον γιο τους 32 χρόνια μετά την απαγωγή του!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 14:15

Ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ζευγάρι Κινέζων ότι θα ξαναδούν τον γιο τους που άγνωστοι απήγαγαν το 1988, όταν το αγόρι ήταν μόλις δύο ετών.

Τρεις δεκαετίες αργότερα, από κάποια ανώνυμη πληροφορία και χάρη στην τεχνολογία, κατάφεραν να τον βρουν και να τον αγκαλιάσουν ξανά κλαίγοντας ακατάπαυστα.

Ο Μάο Γιν ήταν μόλις δύο ετών όταν τον απήγαγαν από την πόλη Σιάν και τον πούλησαν για λίγο περισσότερα από 700 ευρώ (με τη σημερινή αξία) σε άτεκτο ζευγάρι στο Σιτσουάν, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του.

Ο ίδιος δεν είχε ιδέα ότι τον είχαν πουλήσει.

Τη δεκαετία του ’80, όταν είχε καθιερωθεί η πολιτική του ενός παιδιού, οι απαγωγές ήταν θλιβερή  πραγματικότητα στην Κίνα, σημειώνουν οι Times.

Η μητέρα του ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Αφησε την εργασία της και έστειλε χιλιάδες φυλλάδια ζητώντας πληροφορίες, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση.

Φαίνεται όμως ότι και οι Αρχές έκαναν προσπάθειες. Η αστυνομία από μια παιδική φωτογραφία του Μάο ανασύνθεσε την εικόνα του ως ώριμου άνδρα και τη χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων.

Τον Απρίλιο η έρευνα επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έπειτα και από ανώνυμη πληροφορία. Εντόπισαν τον Μάο και εξακρίβωσαν, χάρη στο DNA, ότι ήταν το χαμένο αγόρι.

Μετά την συγκινητική επανένωση, ο Μάο δηλώνει ότι θέλει να μετακομίσει με τους βιολογικούς του γονείς, γράφουν οι Times.

Δεν είναι πάντως σαφές τι συνέβη με το ζευγάρι που τον αγόρασε, καθώς η αστυνομία δεν ανέφερε τίποτα, πέρα από το ότι διεξάγει έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...