186
Η σακούλα κατασκευάζεται από υλικά φιλικά στο περιβάλλον | theguardian.com

Σε βιοδιασπώμενη σακούλα θα κυκλοφορεί η σαββατιάτικη έκδοση του Guardian

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 13:01
Η σακούλα κατασκευάζεται από υλικά φιλικά στο περιβάλλον
|theguardian.com

Σε βιοδιασπώμενη σακούλα θα κυκλοφορεί η σαββατιάτικη έκδοση του Guardian

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 13:01

Στον αγώνα για τη μείωση των πλαστικών μπαίνει ο Guardian. Θα αρχίσει να διαθέτει την έκδοση του Σαββατοκύριακου σε βιοδιασπώμενη σακούλα από φυσικά υλικά. Είναι το πρώτο μεγάλο φύλλο στη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Η σακούλα, που θα εξακολουθήσει να είναι διαφανής όπως οι πλαστικές, κατασκευάζεται από άμυλο πατάτας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις οδηγίες της συσκευασίας, οι αναγνώστες δεν πρέπει να ανακυκλώσουν το περιτύλιγμα, αλλά να το αποθέσουν σε οικιακή συσκευή για κομπόστ ή σε κάδο σκουπιδιών. Καθώς το υλικό δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένες ουσίες, η διαδικασία κομπόστ θα έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Το BBC σημειώνει ότι και άλλες εκδόσεις έχουν ήδη επιλέξει συσκευασία από άμυλο πατάτας, όπως το περιοδικό που αποστέλλεται στα μέλη του National Trust και ο New Internationalist. Οι Financial Times αποστέλλονται χωρίς συσκευασία στους συνδρομητές-αναγνώστες ή τα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Η αλλαγή της συσκευασίας του Guardian, μιας εφημερίδας με ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, ήλθε μετά από σχόλια αναγνωστών της, αν και θα αυξήσει το κόστος παραγωγής.

Η τιμή της έντυπης έκδοσης του Guardian αλλά και του Observer, της αδελφής εφημερίδας που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, θα αυξηθεί για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...