191
Φωτογραφία αρχείου με νεαρή ασθενή που μεταφέρεται από το σπίτι της σε νοσοκομείο της Μαδρίτης | REUTERS/Juan Medina

Σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό νοσηλεύονται 14χρονος και 18χρονη

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 15:13
Φωτογραφία αρχείου με νεαρή ασθενή που μεταφέρεται από το σπίτι της σε νοσοκομείο της Μαδρίτης
|REUTERS/Juan Medina

Σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό νοσηλεύονται 14χρονος και 18χρονη

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 15:13

Καθώς τα νέα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνουν σε μικρότερες ηλικίες, ολοένα και περισσότερα άτομα κάτω των 30 ετών βρίσκονται με σοβαρές επιπλοκές της νόσου στα νοσοκομεία. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 14χρονου μαθητή από την Ηλεία, ο οποίος διακομίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, με σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανήλικου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Ο 14χρονος είναι ένα από τα 21 περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ χθες καταγράφηκαν εννέα ακόμη θετικά κρούσματα στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται επίσης άλλα 17 περιστατικά και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ-Covid. Στο Γενικό Νοσοκομείο «Aγιος Ανδρέας» εξακολουθούν νοσηλεύονται δύο περιστατικά, εκ των οποίων το ένα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Eγκεφαλίτιδα

Το δεύτερο βαρύ περιστατικό ατόμου μικρής ηλικίας που χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο είναι μια 18χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με σοβαρά συμπτώματα από τα Τρίκαλα, στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο αναφοράς.

Ρεπορτάζ του TV10.gr αναφέρει ότι η 18χρονη εμφανίζει συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, που αποτελεί επιπλοκή του κορονοϊού.