274
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με μάσκα κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής | Olivier Matthys/Pool via REUTERS

Σε καραντίνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – ακυρώνει το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 10:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2020, 17:40
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με μάσκα κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής
|Olivier Matthys/Pool via REUTERS

Σε καραντίνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – ακυρώνει το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 10:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2020, 17:40

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση έως και αύριο Τρίτη, επειδή συμμετείχε σε συνάντηση με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

«Ενημερώθηκα ότι συμμετείχα σε μια συνάντηση την περασμένη Τρίτη στην οποία παρευρέθη ένα πρόσωπο που χθες βρέθηκε θετικό στην COVID-19», ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, συνεπώς, θέτω τον εαυτό μου σε αυτοαπομόνωση έως αύριο το πρωί. Βρέθηκα αρνητική την Πέμπτη και θα υποβληθώ και πάλι σε τεστ σήμερα», γράφει ακόμη.

Μετά το μεσημέρι, ανακοίνωσε σε νεότερο μήνυμα ότι και το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό. Θα μείνει σε αυτοαπομόνωση ως το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τους κανονισμούς που είναι σε ισχύ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμενόταν να έλθει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου για να παραλάβει το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» για το δίκτυο Erasmus. Η τελετή ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Ροτόντα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομως η ίδια ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταβεί τελικά στη Θεσσλαονίκη. «Θα ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα αλλά ο κορονοϊός κάνει τα πράγματα δύσκολα και τώρα είμαι σε καραντίνα. Λυπάμαι πολύ και υπόσχομαι να επισκεφτώ σύντομα την Ελλάδα, μόλις η κατάσταση το επιτρέψει» ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter, για να προσθέσει στα ελληνικά: «Ευχαριστώ».

Ως γνωστόν, σε καραντίνα, για προληπτικούς λόγους, είχε μπει πριν δέκα ημέρες και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Τα τεστ βγήκαν αρνητικά, αλλά εν τω μεταξύ είχε χρειαστεί να μεταταθεί κατά μία εβδομάδα η ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου τελικά συζητήθηκε (το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου), το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...