718
Το κεντρικό δωμάτιο της προεδρικής σουίτας του νοσοκομείου, ο αποκαλούμενος Θάλαμος 71 | Twitter / richard680news

Σε αυτή την προεδρική σουίτα νοσηλεύεται ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2020, 17:04
Το κεντρικό δωμάτιο της προεδρικής σουίτας του νοσοκομείου, ο αποκαλούμενος Θάλαμος 71
|Twitter / richard680news

Σε αυτή την προεδρική σουίτα νοσηλεύεται ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2020, 17:04

Το Walter Reed National Medical Center, το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του κόσμου, στο οποίο εισήχθη το απόγευμα της Παρασκευής ο Ντόναλντ Τραμπ αφότου παρουσίασε «ήπια» συμπτώματα της COVID-19, απέχει περί τα δεκαπέντε χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων στην κοινότητα  Βηθεσδά του Μέριλαντ.

Στις εγκαταστάσεις του – 88 κτίρια συνολικά – εργάζονται περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, γιατροί και νοσηλευτές και ερευνητές, οι οποίοι αποτελούν το προσωπικό ενός ιατρικού κέντρου όπου κάθε χρόνο, στις εκατό κλινικές του, νοσηλεύονται και έχουν φροντίδα περί τους 40.000 ασθενείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενείται στην προεδρική σουίτα του νοσοκομείου, τον αποκαλούμενο Θάλαμο 71, κάτι σαν μίνι Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Η προσαρμοσμένη στις ανάγκες ενός νοσούντος προέδρου σουίτα, πέρα από ξεχωριστή μονάδα εντατικής θεραπείας, διαθέτει επίσης κρεβατοκάμαρα, μία αίθουσα συνεδριάσεων υψίστης ασφαλείας αλλά και μια τραπεζαρία στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος.

Συνολικά το νοσοκομείο διαθέτει έξι σουίτες ειδικά διαμορφωμένες αποκλειστικά για τη νοσηλεία  υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και μελών της εκάστοτε αμερικανικής κυβέρνησης. Η σουίτα στην οποία νοσηλεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ επανεξοπλίστηκε το 2011 έπειτα από τη συνένωση δύο στρατιωτικών ιατρικών κέντρων. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, εκτιμάται ότι στα πέριξ της προεδρικής σουίτας έχει ήδη εγκατασταθεί σε δικό του γραφείο και ο Μαρκ Μέντοους, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Το νοσοκομείο, στο οποίο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μερικοί εκ των κορυφαίων γιατρών της Αμερικής, είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως το Ιατρικό Κέντρο του Εθνους ενώ στις εγκαταστάσεις του έχει σωθεί ήδη η ζωή ενός αμερικανού προέδρου. Πριν από 25 χρόνια υποβλήθηκε εκεί σε χειρουργική επέμβαση ο Ρόναλντ Ρίγκαν για την αφαίρεση ενός πολύποδα που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης κολονοσκόπησης.

Η κρεβατοκάμαρα. Απέναντι από το κρεβάτι φιγουράρει στον τοίχο μια τηλεόραση (Twitter / richard680news)

Το Walter Reed National Medical Center ιδρύθηκε το 1909 και από τότε έως σήμερα, για περισσότερο από έναν αιώνα δηλαδή, αποτελεί το νοσοκομείο όλων των αμερικανών προέδρων όπως επίσης και των μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του διέθετε μόλις ογδόντα κλίνες αλλά με το που ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος προστέθηκαν μέσα σε λίγους μήνες ακόμη 2.500 κλίνες στις οποίες νοσηλεύτηκαν στη συνέχεια εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες αμερικανοί στρατιώτες από τα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των Πολέμων της Κορέας και του Βιετνάμ.

Η εντυπωσιακή τραπεζαρία του Θαλάμου 71 (Twitter / richard680news)

Η VIP πτέρυγα του νοσοκομείου, που προορίζεται για τους πιο «εκλεκτούς» από τους ασθενείς του, κατασκευάστηκε το 1977 ενώ σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει 244 κλίνες σε θαλάμους κοινής νοσηλείας, 50 κλίνες εντατικής θεραπείας και 165 «έξυπνες σουίτες» με σύστημα ψηφιακής σήμανσης στην είσοδό τους με στόχο την προστασία της ιδιωτικότητας των ασθενών και τη διαρκή παρακολούθησή τους καθώς επίσης και του ιατρικού προσωπικού και του εξοπλισμού.

Σε «μίνι Λευκό Οίκο» έχει μετατραπεί ο Θάλαμος 71 (Twitter / richard680news)

Το Walter Reed National Medical Center  διαθέτει επίσης ερευνητικό κέντρο στο οποίο αναπτύσσονται εμβόλια και θεραπείες για τη αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών όπως η Covid –19. Το 2007, ωστόσο, το «Ιατρικό Κέντρο του Εθνους» των Αμερικανών – στρατιωτικών, κυρίως, και προέδρων και ανώτατων δικαστών και γερουσιαστών – βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δημόσιας διαμάχης που ξέσπασε όταν δημοσιογράφοι της Washington Post αποκάλυψαν έπειτα από έρευνά τους τον θάνατο πολλών αμερικανών στρατιωτών από αμέλεια. Εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε αναγκάστηκε τότε να παραιτηθεί ο υποστράτηγος διευθυντής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...