298
Το E-6B Mercury είναι το εναλλακτικό «κόκκινο κουμπί» του εκάστοτε αμερικανού προέδρου, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσει εν πτήσει όλο τα πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. |

Ο Τραμπ με κορονοϊό και τα «Αεροπλάνα της Αποκάλυψης» στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2020, 15:50
Το E-6B Mercury είναι το εναλλακτικό «κόκκινο κουμπί» του εκάστοτε αμερικανού προέδρου, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσει εν πτήσει όλο τα πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.
|

Ο Τραμπ με κορονοϊό και τα «Αεροπλάνα της Αποκάλυψης» στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2020, 15:50

Στις ΗΠΑ αποκαλούνται από το Πεντάγωνο ως «the last line of defence», ήτοι «η τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας».

Και πράγματι τα Ε-6B Mercury δεν ονομάζονται τυχαία «Αεροπλάνα της Αποκάλυψης», δηλαδή «Doomsday Planes», καθότι είναι όντως ικανά, αν το θελήσουν και απαιτηθεί, να φέρουν την… Αποκάλυψη.

Πετώντας με μικτά πληρώματα (πιλότους αξιωματικούς του Ναυτικού και προσωπικό της Αεροπορίας ως χειριστές συστημάτων), τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να επιχειρήσουν ως Ιπτάμενα Κέντρα Διοίκησης (Airborne Command Post, ABNCP) σπέρνοντας, εάν διαταχθούν, το χάος.

Και αυτό επειδή αποτελούν το εναλλακτικό «κόκκινο κουμπί» του εκάστοτε αμερικανού προέδρου, καθώς είναι ικανά να ενεργοποιήσουν εν πτήσει όλο τα πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και πετούν σε σχετικά χαμηλά ύψη ώστε τα σήματά τους να συλλαμβάνονται εγκαίρως από τα «boomers», τα αμερικανικά στρατηγικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων και τους κυβερνήτες τους.

Κάπως έτσι, η εικοτολογία έδωσε και πήρε όταν μαθεύτηκε ότι δύο Ε-6B Mercury απογειώθηκαν ταυτόχρονα από την ανατολική και την δυτική ακτή των ΗΠΑ λίγο αφού ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Το υπόγειο, κατά πολλούς, μήνυμα του Πενταγώνου ήταν σαφές: «ακόμη και αν ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος, εμείς είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε τον πυρηνικό όλεθρο, αν χρειαστεί».

Το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε ότι oι πτήσεις των δύο E-6B Mercury δεν είχαν καμία σχέση με την ασθένεια του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος της Στρατηγικής Διοίκησης (USSTRATCOM) έσπευσε να δηλώσει ότι οι εν λόγω πτήσεις ήταν προγραμματισμένες και δεν σχετίζονται με την κατάσταση της υγείας του Τραμπ.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια απλή «χρονική σύμπτωση» καθώς αεροσκάφη του τύπου αυτού πετούσαν σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα αεροσκάφη εντοπίσθηκαν μέχρι και από χρήστες… του Διαδικτύου, μέσω των διαφόρων εφαρμογών που παρακολουθούν τις κινήσεις αεροσκαφών, δείχνει ότι η STRATCOM ήθελε οι συγκεκριμένες πτήσεις να γίνουν γνωστές -ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...