239
Το σπίτι χωρούσε ολόκληρο πάνω σε ένα φορτηό | The Times

Σαν Φρανσίσκο: Κατοικία 140 ετών… μετακόμισε σε καλύτερη γειτονιά

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 07:10
Το σπίτι χωρούσε ολόκληρο πάνω σε ένα φορτηό
|The Times

Σαν Φρανσίσκο: Κατοικία 140 ετών… μετακόμισε σε καλύτερη γειτονιά

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 07:10

Μια νέα ζωή σε μια νέα γειτονιά άρχισε αιωνόβια κατοικία στο Σαν Φρανσίσκο που μετακινήθηκε ολόκληρη μέσα σε λίγες ώρες.

Πρόκειται για ένα σπίτι βικτοριανού τύπου με έξι υπνοδωμάτια και τρία μπάνια αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κατοικία βρισκόταν στο ίδιο σημείο περίπου 140 χρόνια, αλλά χρειάστηκαν μόλις έξι ώρες για να μεταφερθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, ώστε το οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν να αποδοθεί σε νέες οικιστικές χρήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η μετακίνηση ήταν εύκολη. Είναι η κατοικία πέρασε από δρόμους με μεγάλη κλίση και κλειστές στροφές, ενώ χρειάστηκε και η παρουσία της αστυνομίας για να μένει ο δρόμος ανοιχτός.

Στην πορεία, όπως γράφουν και Times, υπήρξαν κάποια μικροπροβληματάκια. Στην πρώτη κλειστή στροφή, η κατοικία, που χωρούσε ολόκληρη πάνω σε ένα φορτηγό, χτύπησε πάνω σε μία λάμπα, ωστόσο αργότερα η διαδρομή ήταν πιο εύκολη παρότι πέρασαν διαδοχικά μία δεξιά, μία αριστερή και μετά ξανά μία δεξιά στροφή.

Η μετακίνηση κόστισε στον ιδιοκτήτη 400.000 δολάρια, ο οποίος χρειάστηκε να λάβει και άδειες από 15 διαφορετικές υπηρεσίες. Η επιχείρηση έγινε πρωί Κυριακής.

Αν και παλιά, το εσωτερικό της κατοικίας διατηρούσε ακόμα την πλούσια διακόσμησή του και ήταν καλά συντηρημένο όπως και σήμερα.  Μπήκε για πώληση πριν από οκτώ χρόνια με τιμή 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Υπήρχαν αμφιβολίες αν θα ολοκληρωνόταν η αγορά, γιατί βρισκόταν δίπλα σε ένα βενζινάδικο και σε ένα πρόχειρο πάρκινγκ, οπότε δύσκολα κάποιος έβαζε τα χρήματα για να αγοράσει και να ανακαινίσει την κατοικία. Τώρα όμως, το μέλλον της διαγράφεται καλύτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...