259
Η εκθαμβωτική Σακίρα από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός | REUTERS/Ruben Sprich

Σακίρα από Νταβός: «Βοηθήστε τα μη προνομιούχα παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2017, 07:00
Η εκθαμβωτική Σακίρα από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός
|REUTERS/Ruben Sprich

Σακίρα από Νταβός: «Βοηθήστε τα μη προνομιούχα παιδιά»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2017, 07:00

Κάθε ομιλία από την πανέμορφη Σακίρα είναι απολαυστική. Οταν όμως αυτή συνοδεύεται από πάθος και παρότρυνση για να βοηθηθούν τα μη προνομιούχα παιδιά του πλανήτη, γίνεται τουλάχιστον καθηλωτική.

Η διάσημη κολομβιανή τραγουδίστρια τιμήθηκε για το ανθρωπιστικό της έργο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νταβός, για το Ιδρυμα Pies Descalzos που δημιούργησε το 1995. Το δραστήριο αυτό ίδρυμα χτίζει και να συντηρεί ειδικά σχολεία για φτωχά και ορφανά παιδιά σε πόλεις της Κολομβίας.

Για τον ίδιο λόγο είχε τιμηθεί και στις 3 Απριλίου του 2006 από τα Ηνωμένα Εθνη, ενώ διαθέτει σταθερά μέρος των εσόδων της από συναυλίες για σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2017-01-16T180705Z_2047505959_LR1ED1G1EBH98_RTRMADP_3_DAVOS-MEETING-CRYSTAL-AWARDS
Η Σακίρα τη στιγμή που παραλαμβάνει το κρυστάλλινο βραβείο από τη Χίλντε Σβαμπ, σύζυγο του ιδρυτή και εμπνευστή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ (REUTERS/Ruben Sprich)

Μιλώντας στην τελετή έναρξης του Φόρουμ στο Νταβός κάλεσε πολιτικούς και επιχειρηματίες να στηρίξουν τις προσπάθειες για σίτιση, εκπαίδευση και φροντίδα των μη προνομιούχων παιδιών.

Με την ιδιότητα της Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα σημερινά μωρά θα είναι οι ηγέτες των αυριανών επιχειρήσεων. Η ικανότητά τους να συνεισφέρουν σε αυτές θα διαμορφώσει τις αυριανές κοινωνίες και θα λύσει τα μελλοντικά προβλήματα.

» Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν μερικοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο και είμαι πεπεισμένη πως γνωρίζετε τι σημαίνει να προηγείσαι από τους άλλους.

» Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα μυαλά και τις στρατηγικές των επιχειρήσεων, τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ταλέντα των εταιρειών προς όφελος του κοινωνικού καλού και για να λυθούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...