355
Επεισόδια στη διαδήλωση των εργαζομένων σε ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIMENEWS

Στο βάθος… μονιμοποίηση, η «λύση Σκουρλέτη» για παραμονή συμβασιούχων στους δήμους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 17:32
Επεισόδια στη διαδήλωση των εργαζομένων σε ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIMENEWS

Στο βάθος… μονιμοποίηση, η «λύση Σκουρλέτη» για παραμονή συμβασιούχων στους δήμους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2017, 17:32

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας έδειξαν την οργή τους σήμερα, Πέμπτη, συμμετέχοντας σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και διαδηλώνοντας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματική τη ανανέωση των συμβάσεών τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε -ύστερα από επεισόδια και καθυστέρηση– με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη υποστήριξε ότι έχει τη λύση που θα λύσει το πρόβλημα -και μαζί τη δυσοσμία που προκαλούν οι ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμάτων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η κυβέρνηση επεξεργάζεται την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αυτή η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Επίσης, συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν, άμεσα, οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα. «Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας», τόνισε μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά της, η ΚΕΔΕ έδωσε προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει τη νομοθετική πρόταση. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή κι όλων των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΕ) για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το κλείσιμο των δήμων.

Οι εργαζόμενοι παρέμεναν απαισιόδοξοι. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζομένους έξω από τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας είπε: «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε… ‘’δεν φταίμε σε τίποτα κλπ.’’ είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους ΠΟΕ – ΟΤΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...