271
Παραλία στην Οστια, το επίνειο της Ρώμης, γεμάτη παραθεριστές τα χρόνια προ κορονοϊού | EPA

Ρώμη: Η μαφία γέμισε παραλία με σπασμένα γυαλιά και σκουριασμένα καρφιά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 13:24
Παραλία στην Οστια, το επίνειο της Ρώμης, γεμάτη παραθεριστές τα χρόνια προ κορονοϊού
|EPA

Ρώμη: Η μαφία γέμισε παραλία με σπασμένα γυαλιά και σκουριασμένα καρφιά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 13:24

Μία δυσάρεστη και επικίνδυνη έκπληξη περίμενε το Σάββατο τους λουόμενους σε παραλία κοντά στη Ρώμη, την οποία βρήκαν γεμάτη σκουριασμένα καρφιά και σπασμένα γυαλιά.

Πολλά καρφιά μάλιστα ήταν μπηγμένα σε κομμάτια από τσιμέντο, τα οποία είχαν θάψει μέσα στην άμμο της παραλίας Αμανούσα, όπου δεν φαίνονταν, προφανώς για να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στους λουόμενους.

Οι αρχές πιστεύουν ότι είναι έργο μίας από τις οικογένειες της τοπικής μαφίας, που προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο μίας περιοχής, η οποία γεμίζει παραθεριστές όλο το καλοκαίρι.

Η Βιρτζίνια Ράγκι, δήμαρχος της Ρώμης, είπε ότι από το έργο των βάνδαλων κινδύνεψαν και παιδιά, που είχαν βρεθεί με τις οικογένειές τους στην Οστια για μπάνιο. Η παραλία έκλεισε για το κοινό για να καθαριστεί από συνεργεία.

Ακόμα για τις παραλίες της Ιταλίας μαίνεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στις διαφορετικές οικογένειες της μαφίας, καθώς ο έλεγχός τους είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες και αθλοπαιδιές στις παραλίες θεωρούνται «χρυσωρυχεία, τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα μαφιόζικα συνδικάτα.

Μετά από πολλά περιστατικά δωροδοκίας από τη μαφία τοπικών αξιωματούχων για τις άδειες χρήσης σε παραλίες της Οστιας, οι αρχές διέλυσαν το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη παραλία Αμανούσα, έχει προϊστορία με τη μαφία, καθώς παλιότερος ενοικιαστής της έκτασης, είχε χτίσει αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία γκρέμισαν οι αρχές αργότερα. Στη συνέχεια, δόθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση Λίμπερα των Καθολικών, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από πιέσεις τοπικού δημοτικού συμβούλου, ο οποίος αργότερα συνελήφθη για διαφθορά.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ οι αρχές ετοίμαζαν την παραλία για το καλοκαίρι λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό, άγνωστοι έχουν προκαλέσει επανειλημμένες καταστροφές στις τουαλέτες, τα αποδυτήρια και τα σήματα για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...