159
Κόσμος στην παραλία Σάντα Σέβερα, κοντά στη Ρώμη | Reuters

Ιταλία: Ζητούνται 60.000 εθελοντές για την τήρηση των αποστάσεων

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 16:40
Κόσμος στην παραλία Σάντα Σέβερα, κοντά στη Ρώμη
|Reuters

Ιταλία: Ζητούνται 60.000 εθελοντές για την τήρηση των αποστάσεων

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 16:40

Εξήντα χιλιάδες εθελοντές αναζητά η ιταλική κυβέρνηση για να βοηθήσουν στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε δρόμους, εστιατόρια και παραλίες, που απαιτούνται λόγω του κορονοϊού.

Την επιλογή των εθελοντών θα αναλάβει η Πολιτική Προστασία της χώρας και η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως στους πολίτες που βρίσκονται στο Ταμείο Ανεργίας ή λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα από το δημόσιο.

Οι εθελοντές θα βοηθούν ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες και θα πρέπει να συμβάλλουν κυρίως στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πόλεις και μικρά και μεγάλα θέρετρα της Ιταλίας, ώστε να αποφεύγονται -κατά το δυνατόν- οι επικίνδυνοι συνωστισμοί που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή , όσοι πολίτες το επιθυμούν, πρέπει να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στην χώρα μας», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια, υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

«Στην κρίσιμη αυτή φάση, στην οποία προσπαθούμε να συνυπάρξουμε με τον κορονοϊό, αναθέτουμε την προστασία των πόλεών μας και στους εθελοντές», συμπλήρωσε ο Αντόνιο Ντεκάρο, πρόεδρος της Ενωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι.