381
Το σημείο όπου συνέβη η επίθεση έχει αποκλειστεί από την αστυνομία | REUTERS/Joshua Roberts

Πυροβολισμοί κατά βουλευτή των Ρεπουμπλικανών στη Βιρτζίνια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 15:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/06/2017, 15:50
Το σημείο όπου συνέβη η επίθεση έχει αποκλειστεί από την αστυνομία
|REUTERS/Joshua Roberts

Πυροβολισμοί κατά βουλευτή των Ρεπουμπλικανών στη Βιρτζίνια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 15:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/06/2017, 15:50

Ενας βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος είναι μάλιστα ηγετικό στέλεχος του κόμματος, τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς ενός άνδρα κατά τη διάρκεια αγώνα μπέιζμπολ.

Πρόκειται για τον Στιβ Σκαλίζ, βουλευτή από την Λουιζιάνα και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος.

Ο ένοπλος ο οποίος άνοιξε πυρ, κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόις, έγραψε η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι νεκρός.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον βουλευτή, τον οποίο χαρακτήρισε «πατριώτη και καλό φίλο», ενώ συμπλήρωσε ότι θα αναρρώσει.

Απηύθυνε ακόμη τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση και στους υπόλοιπους τραυματίες από τα πυρά του 66χρονου Τζον Χόντγκινσον από το Ιλινόις.

Ο δράστης φέρεται να έριξε δεκάδες πυροβολισμούς.

Ο 51χρονος Σκαλίζ χτυπήθηκε στο ισχίο, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση και τα τραύματα δεν απειλούν τη ζωή του. Μαρτυρία βουλευτή που ήταν και αυτός στο σημείο ανέφερε ακόμη ότι κάποιος από τους παριστάμενους χρησιμοποίησε μια ζώνη για να σταματήσει την αιμορραγία σε τραυματία. Ο Σκαλίζ κατάφερε να συρθεί σε πιο ασφαλές σημείο μόνος του.

Ο Μπραντ Ουένστραπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχολίασε ότι αισθάνθηκε σαν να επέστρεψε στο Ιράκ, αλλά χωρίς το όπλο του. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δράστης είχε και αυτόματο όπλο και πιστόλι.

Συνολικά τέσσερα άτομα χτυπήθηκαν, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 14:00 στην Ελλάδα) σε γήπεδο μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια, την ώρα που έπαιζε ομάδα μελών του Κογκρέσου.

2017-06-14T121919Z_1550342164_RC12CF35DAA0_RTRMADP_3_VIRGINIA-SHOOTING
Ο Σκαλίζ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στις 4 Μαΐου (REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo)

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος ακύρωσε τη μοναδική υποχρέωση που είχε προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στη μέρα- και ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς.

«Ο αντιπρόεδρος και εγώ ενημερωθήκαμε για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Βιρτζίνια. Η τραγωδία μας θλίβει βαθιά. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα μέλη του Κογκρέσου, το προσωπικό τους, την Αστυνομία του Καπιτωλίου, αυτούς που απάντησαν και όσους επηρεάζονται», αναφέρει δήλωση του προέδρου Τραμπ.

Το μήνυμά της ανάρτησε στο Twitter και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, ευχαριστώντας όσους έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στα θύματα της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...