308
Η φημισμένη Οπερα του Σίδνεϊ, εκεί όπου θα έπρεπε να είχε φτάσει ο Σίπερ | REUTERS/David Gray

Πώς ένα «κλικ» έστειλε τον φοιτητή στη λάθος άκρη του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2017, 16:38
Η φημισμένη Οπερα του Σίδνεϊ, εκεί όπου θα έπρεπε να είχε φτάσει ο Σίπερ
|REUTERS/David Gray

Πώς ένα «κλικ» έστειλε τον φοιτητή στη λάθος άκρη του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2017, 16:38

Ο Μάρτιν Σίπερ είχε ένα καλό σχέδιο. Λίγο πριν τις υποχρεώσεις του πανεπιστημίου από το φθινόπωρο, ο 18χρονος Ολλανδός θα πήγαινε εκδρομή για πεζοπορία στην Αυστραλία. Εκλεισε μάλιστα και τα αεροπορικά εισιτήρια. Προορισμός το Σίδνεϊ!

Την ώρα που αγόραζε τα εισιτήρια για το ταξίδι του έπεσε στην παγίδα της καλής τιμής. Διακόσια ευρώ λιγότερα δεν είναι και λίγα για ένα μακρινό ταξίδι 22 ωρών από το Αμστερνταμ και, παρασυρμένος από την τιμή, έκανε κλικ.

Ως εδώ τα πράγματα πήγαιναν καλά για τον Μάρτιν, που πάντως άρχισε να έχει κάποιες υποψίες όταν έφτασε στο Τορόντο και είδε το αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στον τελικό προορισμό. «Μου φάνηκε λίγο μικρό, πώς θα κάνει το ταξίδι ως την Αυστραλία;» σκέφτηκε.

Σωστό Σίδνεϊ, λάθος ήπειρος, όμως. Γιατί δεν θα ταξίδευε από το Τορόντο του Καναδά ως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αλλά ως το Σίδνεϊ της Νέας Σκωτίας, στην ανατολική ακτή του Καναδά.

Οταν είδε τον χάρτη στην οθόνη του αεροσκάφους, κατάλαβε οριστικά το λάθος του γράφει ο Guardian.

«Ενιωσα απαίσια. Νομίζω ότι έβριζα από μέσα μου για 10 λεπτά, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί ήμασταν στον αέρα», είπε στο καναδικό δίκτυο CBC.

Αντί για την αυστραλιανή μεγαλούπολη, που μπαίνει πια στο φθινόπωρο του νοτίου ημισφαιρίου, ο Σίπερ έφτασε σε μια πόλη 32.000 ανθρώπων.

Για το Σίδνεϊ του Καναδά, το μπλουζάκι, η φόρμα και το ελαφρύ τζάκετ του Μάρτιν ήταν ό,τι χειρότερο, πόσο μάλλον που η πόλη περίμενε χιονοθύελλα με ισχυρούς ανέμους. Και βέβαια για το ταξίδι στην Αυστραλία ούτε λόγος, γιατί ήταν άλλες 30 ώρες συν 1.500 ευρώ. Μόνο το ταξίδι της άδοξης επιστροφής απέμεινε.

Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο πατέρας του. «Αλήθεια με λυπήθηκε αλλά και γέλασε πάρα πολύ, όπως και όλοι οι άλλοι».

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντως. Μια εταιρεία του προσέφερε δωρεάν μετάβαση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σαν άνθρωπος που την έχει πάθει άσχημα, ο Μάρτιν είναι ακόμη διστακτικός. Και μάλλον θα είναι για πολύ ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...